مناسب سازی و تدوین الگوها و شاخص های طراحی فضاهای شهری دوستدار سالمند (نمونه مطالعاتی: منطقه ۲ شهرداری تهران، بخشی از محله شهرک قدس)
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران
- کد COI اختصاصی: UVCONF02_016
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 660
نویسندگان
کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،
کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،
چکیده
فضای شهری مطلوب همواره به فضایی اطلاق می گردد که در آن عدالت اجتماعی و شهروندی رعایت شود و این فضا برای همه شهروندان آن، علی الخصوص اقشار و گروه های آسیب پذیر و دارای ضعف- جسمانی و...- قابل استفاده باشد. دوره سالمندی برهه ای است که با کاهش توان جسمی و روحی همراه بوده و به تبع آن فرد سالمند برخی ارزشها و امتیازهای اجتماعی را نیز از دست می دهد. افراد سالمند گروهی از شهروندان آسیب پذیر هر شهر هستند و از این رو لازم است که فضاهای شهری برای این قشر نیز مناسب سازی گردیده و قابل استفاده باشند. علاوه بر این میزان جمعیت جوان کشور در حال حاضر حاکی از جمعیت بالای سالخوردگان در آیندهای نه چندان دور می باشد که این موضوع لزوم توجه به امر آماده سازی فضاهای شهری برای سالمندان را دوچندان می نماید. افراد سالمند و مسن از لحاظ جسمی و روحی به حضور در جامعه و فضاهای شهری و تعاملات اجتماعی و حرکت نیاز دارند از این رو طرح ها و برنامه های شهری باید به گونه ای باشند که این افراد بتوانند به راحتی از خیابانها و فضاهای عمومی شهری استفاده نمایند. از سویی استفاده از نقطه نظرات و پیشنهادات این قشر تاثیرات بسزایی در دریافت نتیجه مطلوب را دارد لذا در این پژوهش پس از بررسی مبانی نظری به شناخت محدوده مورد مطالعه پرداخته شده و سپس جدول سوآت تدوین و اهداف عملیاتی، راهبرد و سیاست های اجرایی ارایه گردیده و در نهایت بر اساس مطالعات نظری و تحلیل یافته های پژوهش، به ارائه راهکارها و نتیجه گیری متناسب با مولفه ها و شاخصهای تعیین شده و راهکارهای لازم برای مناسب سازی فضاهای شهری دوستدار سالمند پرداخته شده است.کلیدواژه ها
سالمندی، فضای شهری، شهر دوستدار سالمند، شاخص های طراحی محیطمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.