تشخیص خیار سالم از ناسالم با استفاده از موج فراصوتی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
- کد COI اختصاصی: CAAMSA01_174
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1345
نویسندگان
استادیار گروه مهندسی مکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شهرکرد
استادیار گروه مهندسی برق، دانشگاه شهرکرد
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسیمکانیک ماشینهای کشاورزی، دانشگاه شهرک
چکیده
خیار پیش از برداشت در معرض بیماری ها و آسیب های مختلفی قرار دارد و تنش های فراوانی نیز از زمان برداشت خیار بر آن وارد می گردد. این تنش ها و آسیب ها می توانند تنش های مکانیکی، تنش های سرمایی و آسیب های داخلی باشند که منجر به خرابی های سطحی و داخلی مختلفی می گردند. این خرابی ها می توانند به طور چشم گیری از کیفیت محصول برداشتی بکاهند. از لحاظ اقتصادی روش های آکوستیکی برای تشخیص این دسته از خرابی ها کمترین صدمات فیزیکی را برای محصول نسبت به روش های مخرب به همراه دارند. از یک گیرنده و فرستنده ی فراصوتی با فرکانس مرکزی 25 کیلوهرتر برای تشخیص خیار های (دو ژنوتیپ خیار شامل دامینوسجیارسی و سوپردامینوس) سالم از ناسالم استفاده شد. خیار ها پس از اینکه تحت تنش های مکانیکی ضربه قرار داده شدند، موج فراصوتی از راستای عرضی خیار که بین گیرنده و فرستنده قرار داده شده بود عبور داده شد. برای بررسی تاثیر نوع بافت و خرابی های داخلی خیار از ضریب میرایی موج بین خیار سالم و ناسالم استفاده گردید. نتایج این تحقیق نشان داد که می توان با استفاده از موج فراصوتی نمونه های سالم را از ناسالم با دقت 95 درصد تشخیص داد.کلیدواژه ها
خیار، غیرمخرب، فرکانس، ضریبمیراییمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.