توسعه پایدار در صنعت پرورش میگو: کاربرد مدل غیرفراسنجشی تحلیل پوششی جمع پذیرAdditive Model)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAAMSA01_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1076
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد شهرکی

استادیار گروه اقتصاد دانشگاه سیستان و بلوچستان

مرتضی یعقوبی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه سیستان و بلوچستان (مسئول مکاتبات

وحید شهابی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

توسعهی صنعت پرورش میگو باید بهنحوی باشد که استفاده از منابع و عوامل ت ولید بدون بدتر شدن شرایط محیطی صورت پذیرد. در این میان نحوهی مدیریت این عوامل نقش کلیدی دارد . تکنیک غیرفراسنجشی تحلیل پوششی دادهها میتواند جهت تخصیص کارا و مدیریت بهینهی این منابع به کار رود . در این راستا از مدل تحلیل پوششی جمعپذیر استفاده شد. فرض اساسی این مدل ترکیبی از دو فرض عمومی در مدلهایBCC و CCR است و میتواند به طور همزمان کمینهسازی منابع با ثبات محصول و بیشینهسازی محصول با ثبات منابع را پوشش دهد . جامعهی آماری شامل کلیه تعاونیها و واحدهای غیرتعاونی پرورش میگو سایت گواتر شهرستان چابهار در سال 1389 است. نتایج مدل جمع پذیر نشان داد مدیریت بهینهی نسبی منابع تنها در 12 % واحدها وجود دارد . بهبود در توانایی مدیریت مزارع کلید اصلی پایداری است که میتواند با فراهم کردن زمینهها برای آموزش کافی بهبود یابد. برای توسعهی پایدار کاهش در هزینههای تولید و اثرات منفی زیست محیطی از طریق بهبود بیوتکنیکی و مدیریت کارا مهم هستند، اما وجود یک بازار کارا و دیگر خدمات حمایتی از قبیل نظارت بر فرایند تخم ری زی میگو، شرایط تغذ ی های، اعتبارات، تحقیقات، آموزش و توسعه نیز ضروری است. بهطور خلاصه به منظور دستیابی به رشد پایدار صنعت پرورش میگو، در کنار استفادهی بهینه از منابع (که منجر به کاهش هزینه های تولید و نهاده های مضر میگردد) به تعدی ل و هماهنگ کردن تولید و بازاریابی، تنوع بازارها و تولیدات و بهبود در کیفیت محصولات نیز نیاز است

کلیدواژه ها

پایداری، توسعه، منطقه گواتر، مدل جمع پذیر، میگو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.