تخصیص منابع در محاسبات لبه ای با استفاده از زنجیره ی بلوکی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
  • کد COI اختصاصی: IRANWEB07_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن آقاپور

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده ی مهندسی، پردیس فارابی، دانشگاه تهران

زهرا موحدی

استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده ی مهندسی، پردیس فارابی، دانشگاه تهران

کاظم فولادی قلعه

استادیار، گروه مهندسی کامپیوتر، دانشکده ی مهندسی، پردیس فارابی، دانشگاه تهران

چکیده

در سالهای اخیر، رایانش لبه ای مورد توجه بسیاری از محققان قرار گرفته است. رایانش لبه ای اجازه میدهد تا سرویسهای اینترنت اشیا به منظور پردازش در نزدیکی منابع داده، اجرا شوند. این امر منجر به پایین آمدن تاخیرهای ارتباطی و استفاده بهتر از منابع رایانشی، ذخیره سازی و منابع شبکه ای در دسترس، میشود. دررایانش لبه ای دو مشکل اساسی (۱ نیاز به تخصیص بهینه منابع با توجه به داده های حجیم تولیدشده توسط اشیاء و کمبود منابع در لبه و (۲ امنیت و جامیعت داده ها احساس می شود.برای مشکل اول، نیاز به استفاده از متوازن کننده های بار جهت استفاده از منابع لبه میباشد و برای مشکل دوم، استفاده از زنجیره ی بلوکی (بلاکچین)، به عنوان فناوری اساسی رمزنگاری یکی از راهکارهایی است که استفاده از آن اخیرا رو به افزایش است. این پارادایم جدید، دارای ملاحظاتی کلیدی مانند امنیت، حفظ حریم خصوصی و مقیاس پذیری میباشد. بر همین اساس، در راستای حل مشکلات ذکرشده، در این مقاله یک راهکار مبتنی بر زنجیرهی بلوکی در کنار یک متوازن کننده مبتنی بر الگوریتم های بهینه سازی ازدحام ذرات ارائه شده است.

کلیدواژه ها

زنجیره ی بلوکی (بلاکچین)، اینترنت اشیا، محاسبات (رایانش) لبه ای، امنیت، توازن بار، الگوریتم ازدحام ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.