نئوبانک در ایران؛ انتظارات،چالش ها و پیشرفت ها

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
  • کد COI اختصاصی: IRANWEB07_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2115
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صنم اسدپور

کارشناسی ارشد مهندسی فناوری اطلاعات گرایش مدیریت سیستم های اطلاعاتی، دانشگاه خاتم، تهران

محمد عشقی

عضو هیئت علمی دانشکده کامپیوتر ، دانشگاه خاتم، تهران

چکیده

در سالهای اخیر و با پیشرفت تکنولوژی، مفاهیم نوینی در بانکداری شکل گرفته و شیوه ی ارائه ی خدمات در جهان را با تغییرات شگرفی رو به رو کرده است. بانکها برای اینکه بتوانند در بازار مالی از مزیت رقابتی بهره مند شوند باید همواره بتوانند خود را با شرایط جدید سازگار نموده و فناوری های جدید را بپذیرند . امروزه یکی از ملاک های اصلی رقابت بین بانک ها، میزان ارائه ی خدمات غیرحضوری بر بستر دیجیتال و با بهره مندی از متدهای دانش بنیان بر پایه فناوری اطلاعات، به صورت مشتری محور، متنوع، سریع و کم هزینه میباشد. نئوبانک مفهومی است که این ویزگی ها را پوشش میدهد.این تحقیق با توجه به ضرورت گذر از شیوه های سنتی و اهمیت دستیابی به نئوبانک، در ایران به اجرا درآمده است تا میزان آشنایی شهروندان با مفهوم نئوبانک، میزان اقبال عمومی از راه اندازی نئوبانک خصوصا در طی بحران کرونا و نیازها و انتظارات جامعه ی هدف نئوبانکها را مورد ارزیابی قرار دهد. روش پژوهش مبتنی بر پرسشنامه بوده و جامعه ی نمونه شامل ۴۰۱ نفر از شهروندان ایرانی میباشد که به صورت تصادفی انتخاب شده و به پرسشنامه پاسخ داده اند. همچنین در این مطالعه پیشرفتهایی که تاکنون در جهت دستیابی به نئوبانک و بانک دیجیتال و مدیریت چالش های آن در ایران صورت گرفته است، بررسی شده است.

کلیدواژه ها

نئوبانک، بانکداری دیجیتال، اقتصاد دیجیتال، انتظارات کاربران، چالشهای نئوبانک، پشرفتهای بانکداری دیجیتال، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.