طراحی و تبیین الگوی فرهنگ تحول آینده گرایانه در نیروهای مسلح ج.ا.ا: رویکرد نظریه پردازی داده بنیاد به بیانات حضرت امام خامنه ای (مدظله العالی)
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: چهارمین همایش تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه ای (مدظله العالی)
- کد COI اختصاصی: TADEMAM04_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 479
نویسندگان
استادیار دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
استادیار دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری
چکیده
تهدیدات نوپدید در محیط بین الملل ایجاد تحول آینده گرایانه در نیروهای مسلح راضروری ساخته است. فرهنگ سازمانی همگرا با این راهبرد، زیربنایی ترین پیش نیازپیشبرد تحول آینده گرایانه به شمار می رود. بر این اساس پژوهش حاضر بر آن است برمبنای بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) الگویی فهم شناختی از فرهنگ تحولآینده گرایانه در نیروهای مسلح ج.ا.ا ارائه کند. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و ازنوع تحقیق آمیخته متوالی (کیفی-کمی) است. ساخت الگو به روش کیفی و با استفادهاز روش نظریه پردازی داده بنیاد غیرساختارمند طی سه مرحله کدگذاری باز، انتخابی ومحوری انجام شده است. آزمون مدل نیز به روش کمی و با استفاده از مدلیابی معادلاتساختاری (تحلیل عاملی تاییدی) با نرم افزار پی ال اس انجام شده است. یافته های پژوهشنشان میدهد فرهنگ تحول آینده گرا از شش بعد اصلی تشکیل شده است: فرصت گرایی (فرصت شناسی و بهره گیری از فرصت ها)، تحول گرایی (انعطاف گرایی و پویایی مداری)، انسان گرایی (اهمیت سرمایه های انسانی و توسعه سرمایه های انسانی)،معنویت گرایی (ارزش های انقلابی و ارزش های دینی)، شایسته گرایی (شایستگی هایشناختی و رفتاری) و وحدت گرایی (وحدت درون سازمانی و میان سازمانی). بر این اساسپیشنهادهایی کاربردی برای ترویج فرهنگ تحول آینده گرایانه در جامعه هدف ارائه شده است.کلیدواژه ها
فرهنگ سازمانی، تحول سازمانی، آینده نگری، نیروهای مسلح، امام خامنه ای (مدظله العالی)مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.