دفاع آینده نگر در اندیشه دفاعی امام خامنه ای

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: چهارمین همایش تبیین اندیشه دفاعی امام خامنه ای (مدظله العالی)
  • کد COI اختصاصی: TADEMAM04_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 676
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید قربانی

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مدیریت و فناوری های نرم

محمدرضا زاهدی

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی مالک اشتر، مجتمع دانشگاهی مدیریت و فناوری های نرم

چکیده

ویژگی هایی همچون عدم قطعیت و تحولات حوزه های تاثیرگذار بر امنیت ملی ازجمله عوامل پیچیده تر شدن حوزه "دفاع" بوده و ضرورت پیش دستی در اکتساب دانشلازم برای دفاع از امنیت ملی و در نهایت، موضوع "دفاع آینده نگر" را برجسته می سازد.تجربیات درخشان در عالیترین سطوح نظام، اشراف بر مبانی فقهی دفاع، ارتباط نزدیکبا نیروهای مسلح و دیگر خصایص راهبردی امام خامنه ای، همگی نشان از بی بدیل بودناندیشه های دفاعی معظمله در میان تمامی نظریات رایج نبرد و دفاع دارند. بر این اساس،هدف از انجام پژوهش حاضر دستیابی به نظریه مبنایی امام خامنه ای در مقوله "دفاعآینده نگر" و به بیان بهتر شناسایی و معرفی "الگوی دفاع آینده نگر در اندیشه های دفاع امام خامنه ای" بوده است. بدین منظور از روش نظریه پردازی داده بنیاد استفاده شده است. چارچوب نظری پژوهش، تلفیقی از رویکردهای آینده پژوهانه تصویرپردازانه وهنجاری است. داده های تحقیق، از روش کتابخانه ای و جستجوی پیشرفته در پایگاه هایمرتبط با بیانات معظمله گردآوری شده و به منظور توسعه مقومات شکل دهنده نظریهمبنایی، از روش نمونه برداری نظری تا رسیدن به کفایت نظری داده ها استفاده شده است.یافته های پژوهش، حاکی از ابتنای نظریه مبنایی امام خامنه ای در مقوله "دفاع آینده نگر"بر دو مقوله اصلی "دفاع آینده نگر در سطح ملی" و "دفاع آینده نگر در سطح نیروهایمسلح" است. مقوله اول ناظر بر دو مولفه "حفظ هویت ملی برای آیندگان" و "انتقالتجربه جنگ تحمیلی به آیندگان" و مقوله دوم نیز ناظر بر سه مولفه "گسترش آمادگیبرای نبردهای آینده"، "گسترش توانمندی های سرمایه انسانی" و "توسعه دانش دفاعیآینده نگر" است. افزون بر این، تحقیق حاضر ارائه دهنده مفهومی نوین از "دفاعآینده نگر" مبتنی بر اندیشه های بی بدیل امام خامنه ای در حوزه دفاع است.

کلیدواژه ها

امام خامنه ای، دفاع، آینده نگر، آینده پژوهی، نیروهای مسلح، جنگ تحمیلی، روش نظریه پردازی داده بنیاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.