نقش جهتهای جغرافیایی در سطوح فرسایش تحت تاثیر جاده، با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین همایش ملی راهبردهای دستیابی به کشاورزی پایدار
  • کد COI اختصاصی: CAAMSA01_075
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1101
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت مدرس

حمیدرضا مرادی

دانشیار گروه مهندسی آبخیزداری دانشگاه تربیت مدرس

اکبر نجفی

استادیار گروه مهندسی جنگل دانشگاه تربیت مدرس

سمیه میرزایی

دانش آموخته مهندسی منابع طبیعی

چکیده

فرسایش خاک از مهمترین معضلات زیست محیطی و تولید مواد و غذا در جهان است که تأثیرات مخربی بر زیست بوم-های طبیعی و تحت مدیریت انسان دارد. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر جهتهای جغرافیایی در سطوح فرسایش تحت تاثیر جادههای جنگلی در جادههای جگلی، جنگل آموزشی پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس انجام گرفت. تحقیق حاظر با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی و پیمایش صحرایی و مساحی عارضههای فرسایشی با استفاده ازGPS صورت گرفت. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که جهت جغرافیایی شمال غربی در این منطقه دارای بیشترین سطوح فرسایشی بود که مساحت این سطوح 18154 متر مربع میباشد. همچنین نتایج نشان داد که فراوانی عارضههای فرسایشی در جهت شمال شرقی دارای بیشترین مقدار است که میتوان این نتایج را به این گونه تحلیل کرد که در جهتهای شمال غربی به علت وجود رطوبت بسیار زیاد پوشش گیاهی استقرار مناسبتری دارد ولی وجود رطوبت یک عامل تشدید کنند فرسایش نیز میباشد و پوشش گیاهی فقط از وقوع عارضههای فرسایشی با شدت پایین جلوگیری میکند و رطوبت زیاد سبب وقوع فرسایشهای با سطوح بیشتر میگردد. از نتایج تحقیق حاظر میتوان جهت ارائه راه- کارهای مدیریتی جهت کاهش میزان فرسایش ناشی از جادههای جنگلی در جهت های جغرافیایی و اولویت بندی جهت- های جغرافیایی جهت کاهش هزینهها و استفاده بهینه از منابع استفاده نمود

کلیدواژه ها

فرسایش جادهای، جهت جغرافیایی، جاده جنگلی GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.