بررسی تاثیر اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشور در سهم بازار حمل و نقل ریلی بار
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پیشرفت های اخیر در مهندسی راه آهن
- کد COI اختصاصی: ICRARE07_082
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 807
نویسندگان
کارشناس مهندسی حمل و نقل ریلی ، دانشکده مهندسی راه آهن ، دانشگاه علم و صنعت ایران
عضو هیات علمی دانشکده مهندسی راه آهن ، دانشگاه علم و صنعت ایران
چکیده
بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران ، سال هاست مورد توجه دولت و فعالان بخش حمل و نقل کشور قرار گرفته است ، اما تا کنون نتواسته است سهم واقعی خود را در حمل و نقل بار بدست آورد. بندر چابهار با توجه به استعداد جغرافیایی خود میتواند نقش بندر هاب منطقه ی خاورمیانه را بازی نماید . یکی از دلایل اصلی سهم پایین چابهار در حمل و نقل بار در منطقه ، عدم اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشور میباشد . در شرایط فعلی و با توجه به عدم توسعه ی زیرساخت های پسکرانه ی بندر چابهار ، بندر جبل علی امارات نقش بندر هاب منطقه ی خلیج فارس را بازی میکند، چرا که از نظر امکانات، عملیات بندری و زیرساخت های پس کرانه از بنادر جنوبی ایران شرایط بهتری دارد . این در حالی است که بندر جبل علی امارات هیچ گونه استعداد ممتازی نسبت به بنادر جنوبی ایران ندارد .در این مقاله با استفاده از روش تحلیل اقتصادی به بررسی تاثیر اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشور در سهم راه آهن از حمل بار زمینی پرداخته شده است .پیش بینی میشود با اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی کشور در افق ۵ ساله ، درآمد راه آهن ایران از حمل بار ۱۰ درصد و از نظر تناژ ۱۴ درصد افزایش یابد . همچنین با توسعه و اتصال چابهار به شبکه ریلی کشور قسمتی از هزینه های اضافی حمل و نقل و تجارت ایران با سایر کشور ها کاهش خواهد یافت .در انتها توسعه و اتصال چابهار به شبکه ریلی منجر به توسعه اقتصادی و ایجاد امنیت در منطقه ی جنوب شرقی ایران خواهد شد .کلیدواژه ها
چابهار ، سهم حمل و نقل ریلی بار ، توسعه اقتصادی ، بنادر منطقه خاورمیانهمقالات مرتبط جدید
- نقش کریدور میانیدر احیای اتصال برای تجارت اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی
- نقش آموزش پرسنل در رقابت پذیری کریدورهای ترانزیتی در پرتو کنوانسیون STCW
- اقنای ترانزیت کالای هند اتحادیه اقتصادی اوراسیا با محوریت چابهار سرخس
- موفقیت کریدورها: پل زدن جوامع، اقتصادها و پایداری محیطی
- معرفی کریدورهای منطقه ای و بین المللی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.