بررسی ریخت شناسی جمعیت های Pelophylax cf. Bedriagae در غرب ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین همایش ملی یافته های نوین زیست شناسی
  • کد COI اختصاصی: BIOC02_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 434
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوثر نیکچه

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران

حاجی قلی کمی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران

زین العابدین محمدی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه گلستان، گرگان، ایران

چکیده

بر اساس مطالعات سنتی تمام قورباغه های مردابی ایران جزو Pelophylax ridibundus sensu lato قلمداد می شدند، اماپیشرفت روش های نوین مولکولی موجب تغییرات زیادی در آرایه شناسی قورباغه های ایران گشته است و آنها را در دو گروه مجزاقورباغه های غرب ایران Pelophylax cf. bedriagae و قورباغه های شرق ایران Pelophylax sp قرار داده است. با این حال هنوز آرایه شناسی این دو گروه با توجه به تنوع ریختی و دورگزایی احتمالی مورد سوال و چالش میباشد. بنابراین، در این مطالعهتنوع ریختی جمعیت های مختلف Pelophylax cf. bedriagae در غرب ایران بر اساس ۴۲ نمونه و ۱۲ صفت ریختی مورد مقایسه قرار گرفت. مقایسه حالات صفات ریختی جمعیت های مختلف Pelophylax cf. bedriagae در غرب ایران بیانگر ایناست که از ۱۲ صفت مورد مطالعه، نه صفت تغییرات کشانه ای را از سمت شمال غرب به سمت جنوب غرب نشان میدهد. همچنینبا مقایسه صفات ریختی نمونههای غرب ایران با نمونه های شرق مشخص گردید که جمعیت های مرکز ایران از جمله اراک و کاشانالگوهای ریختی بینابینی را نسبت به قورباغه های غرب و شرق ایران نشان می دهند. یافته های این مطالعه نشان میدهد که تغییراتریخت شناسی درون گونه ای قورباغه های غرب ایران Pelophylax cf. bedriagae احتمالا تحت تاثیر پوشش گیاهی، محیط زیست، میزان رطوبت، نوسانات دمای محیط، و احتمالا دورگزایی میباشد که موجب ایجاد تنوع ریختی در جمعیت های مختلف غرب ایران شده است.

کلیدواژه ها

چندریختی، دوزیستان، جنس Pelophylax، غرب ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.