راهکارهای پرورش روحیه کارآفرینی در دانشجویان فنی و حرفه ای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی اقتصاد ، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMAC05_380
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا لطفی پور

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مشاوره، دانشگاه ازاد اسلامی واحد اهواز

سارا نجاتیان کاظمی

دانش آموخته کارشناسی ارشد روانشناسی صنعتی و سازمانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت

سولماز عیسی نژاد بوشهری

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته روان شناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

لبلا شاهمرادی

دانش اموخته کارشناسی ارشد رشته روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی دانشگاه ازاد اسلامی بیرجند

چکیده

یکی از دغدغه های عمده نظام آموزشی ایران، شناسایی روش های بهینه پرورش روحیه کارآفرینی در دانشجویان است. با توجه به سهم عمده کارآفرینان در رشد اقتصادی و توسعه پایدار، این مسئله مطرح می شود که راهکارهای پرورش روحیه کارآفرینی در دانشجویان فنی و حرفه ای چیست؟ جامعه آماری این پزوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه فنی و حرفه ای است که طبق اعلام سازمان مرکزی ۲۵۰ هزار نفر می باشند نمونه این پژوهش دانشگاه فنی حرفه ای دختران و پسران اهواز است که در سال تحصیلی ۱۳۹۹ مشغول به تحصیل هستند. برای تعیین حجم نمونه به صورت تصادفی واز جدول مورگان استفاده شد. براین اساس از تعداد کل ۷۰۰۰ دانشجو تعداد نمونه ۳۸۱ نفر انتخاب شدند. برای اندازه گیری روحیه ی کارآفرینی از پرسشنامه ۲۱ سوالی طیبه هادی ۱۳۹۱ استفاده شدکه ۳ شاخص روحیه کارآفرینی را می سنجد. به منظورتجزیه و تحلیل سوالات پژوهش از نرم افزار spss نسخه ۲۴ و از روش کولمروگروف – اسمیرونف وTتک گروهی استفاده شد. نتایج نشان داد بین یادگیری از محیط، کشف نیازها و بین خلق راهکارهای بدیع و زمینه سازی برای پرورش روحیه کارآفرینی در دانشجویان فنی و حرفه ای رابطه وجود دارد. همچنین یادگیری از محیط نسبت به خلق راهکارهای بدیع نقش بیشتری در زمینه سازی برای بروز پرورش روحیه کارآفرینی در دانشجویان فنی و حرفه ای رابطه وجود دارد. همچنین یادگیری از محیط نسبت به خلق راهکارهای بدیع نقش بیشتری در زمینه سازی برای بروز پرورش و روحیه کارآفرینی در دانشجویان فنی و حرفه ای دارد.

کلیدواژه ها

روحیه، کارآفرینی، دانشجویان و فنی حرفه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.