بررسی نقش ویژگی های کمیته حسابرسی بر افشای سرمایه فکری
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی اقتصاد ، مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: EMAC05_159
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 515
نویسندگان
استادیار دانشکده علوم اداری اقتصادی دانشگاه گنبد کاووس ایران
کارشناسی ارشد حسابداری موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی نیما، مازندران ایران
چکیده
بیشترکشورهای جهان هر محیط تجاری که براساس دانش باشد نیاز به درک و پذیرش الگوی جدیدی از فاکتورهای نامشهود سازمانی است که امروزه سرمایه فکری نامیده می شد. امروزه سرمایه فکری اعم از دانش، تجربه، مهارت شخصی، روابط خوب و توانایی فناوری، منبع مهم مزیت رقابتی و عامل کلیدی سودآوری شرکت محسوب می شود.از سوی دیگر، یکی دیگر از وظایف مهم کمیته حسابرسی، بررسی اطلاعات مالی و کنترل رفتار مدیریت در امور جاری است. و به عنوان یک سازوکار کنترلی با هدف کاهش عدم تقارن اطلاعاتی میان اعضای داخلی و خارجی هیئت مدیره تلقی می شود. لذا از نظر حسابداری، ایجاد کمیته حسابرسی، کیفیت و دقت اطلاعات مالی را بهبود می بخشد و این اطمینان را ایجاد می کند که پاسخگویی مسئولان برای گزارشگری افشای بیشتر، مرد کنترل و نظارت قرار می گیرد. بر پایه این استدلال، هدف از تحقیق حاضر، بررسی نقش یژگی های کمیته حسابرسی بر افشای سرمایه فکری با استفاده از یک نمونه ۶۹ تایی از شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی بازه زمانی ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۷ است.نتایج تحقیق نشان می دهد که بین ویژگی های کمیته حسابرسی با افشای سرمایه فکری رابطه معناداری وجود دارد.کلیدواژه ها
افشای سرمایه فکری، کمیته حسابرسی، تخصص اعضای کمیته حسابرسی، سرمایه بکار گرفته شدهمقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.