طراحی الگوی نظام جبران خدمات کارکنان در صنعت آب و برق

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های سیاستگذاری و برنامه ریزی انرژی، دوره: 6، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_EPPR-6-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد احدزاده

igmc.ir

کرم اله دانشفرد

Azad University, Science and Research Branch

غلامرضا معمارزاده طهران

Azad University, Science and Research Branch

چکیده

با توجه به ماهیت وظایف و اهمیت و حساسیت ماموریت های وزارت نیرو ، ضرورت دارد که نظام جبران خدمات کارکنان از کارآمدی مناسبی برخوردار باشد تا بتواند ضمن ایجاد انگیزه در نیروی انسانی، زمینه عملکرد مناسب دستگاه را فراهم کند. هدف از انجام این تحقیق، طراحی الگوی نظام جبران­ خدمات در وزارت نیرو می باشد. تحقیق از نوع تحقیقات توسعه ای- کاربردی و دارای پارادایم تفسیرگرایی می باشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها، از روش­های تحلیل تم و تحلیل عاملی تاییدی استفاده شده است. تحلیل تم به منظور شناسایی ابعاد و مولفه ها و طراحی الگوی نظام جبران خدمات با نظرخواهی از خبرگان از طریق مصاحبه­های نیمه ساختاریافته انجام گرفته است. براساس نتایج تحلیل تم، نظام جبران خدمات ۶ بعد اصلی شامل حق شغل، حق شاغل، فوق­العاده خاص، پاداش عملکرد، جایزه و رفاه و همچنین ۱۸ مولفه شامل کار با داده، ابزار و افراد، مشاغل و کارکنان کلیدی، ، حساسیت سازمانی، مناطق جغرافیایی خاص، مدرک تحصیلی، سابقه خدمت، عملکرد فردی، سازمانی و استراتژیک، خدمات شایسته و برجسته، رفاه شغلی، مادی و اجتماعی دارد. در گام بعد، تحلیل عاملی تاییدی به منظور اعتبارسنجی الگوی طراحی شده با ابزار پرسشنامه و نظرخواهی از ۳۸۴ نفر از مدیران و کارشناسان منابع انسانی انجام گرفته است. نتایج گویای تایید ساختار عاملی الگوی طراحی شده می باشد. الگوی تحقیق با ارائه یک الگوی کاربردی، ضمن داشتن کارآیی مناسب در وزارت نیرو، بین پرداخت های ثابت و انگیزشی توازن ایجاد کرده است و ضعف­های نظام پرداخت قانون مدیریت خدمات کشوری را پوشش می دهد.

کلیدواژه ها

Human Resource Management (HRM), Compensation System, ministry of energy, Theme Analysis, مدیریت منابع انسانی, نظام جبران خدمات, وزارت نیرو, تحلیل تم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.