بررسی ساختار مکانی عناصر حاصلخیزی خاکهای جنگلی (N,P,K) با استفاده از زمین آمار(مطالعه موردی: جنگل صفارود

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: همایش منطقه ای جنگلها و محیط زیست ضامن توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: RCFESSD01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1849
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی معدنی پورکرمانشاهی

دانش آموخته دکترای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

اسداله متاجی

دانشیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

پرویز معارف وند

استادیار، دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه امیرکبیر تهران

ساسان بابایی کفایی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

از آنجایی مهمترین و مطرح ترین عناصر پر مصرف غذایی، سه عنصر ازت، فسفر و پتاسیم است، غالبا کمبود این سه عنصر برای گیاه مسأله ساز می باشد. در این بررسی از تکنیک زمین آمار به منظور بررسی امکان بکارگیری آن در برآورد عناصر حاصلخیزی خاک(N,P,Kاستفاده شد. بدین منظور در جوامع Fagetum orientalis منطقۀ رامسر تعداد 105 قطعه نمونه به ابعاد10×10 متر به طور منظم تصادفی- سیستماتیک در منطقه مشخص شدند. در هر قطعه نمونه عناصر حاصلخیزی خاک شامل نیتروژن کل، فسفر و پتاسیم قابل جذب نمونه برداری در آزمایشگاه اندازهگیری شدند. واریوگرام و نقشۀ برآورد کریجینگ متغیرها، با استفاده از نرم افزار GS ترسیم گردیدند. نتایج واریوگرافی نشان دادند که متغیرهای مذکور دارای ساختار مکانی مناسب و همسانگرد می باشند فواصلِ نمونه برداریِ مناسب برای هر یک از متغیرهای ازت، فسفر و پتاسیم به ترتیب 131/1 ، 160/8 و 129/2 متر بدست آمد. که با توجه به همسانگرد بودن واریوگرام، شبکه نمونه برداری آنها به صورت مربع پیشنهاد شد.برآوردها با استفاده از مدل کروی برازش شده به واریوگرام و کریجینگ معمولی صورت پذیرفت. نتایج ارزیابی برآوردها به روش هایMAE و MBE نشان دادند که برآوردها دارای دقتِ زیاد می باشند.

کلیدواژه ها

خاک جنگل، واریوگرام، کریجینگ و زمین آمار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.