بررسی ورشکستگی شرکتها، دلایل و راهکارهای پیشگیری از آن در حقوق تجارت بین الملل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0818
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1764
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جامعی

دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

هیراد مخیری

دانشجوی دکتری روابط بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

شراره مفیدیان

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

مراودات تجاری جزئی از ضروریات حیات انسان محسوب می گردد و این موجود اجتماعی از دیرباز به طرقی هرچند ساده به دنبال برقراری چنین روابطی بوده است. با گسترش جوامع این روابط نیز روزبه روز گسترده تر گشته است تا جایی که میتوان اذعان داشت زندگی پیشرفته ی امروز، انسان را نیازمند به برقراری ارتباطات پیشرفته ی تجاری نموده است و از این حیث در بسیاری از موارد افراد با تاسیس شرکتهای تجاری بین المللی اقدام به انعقاد قراردادهای تجاری در این سطح می نمایند. ازآنجایی که چنین شرکت هایی همانند شرکت های تجاری داخلی همواره ممکن است به دلایل متعدد در معرض ورشکستگی قرار گیرند در پژوهش حاضر باهدف روشن نمودن ابعاد این موضوع و کمک به حفظ ثبات فعالیت شرکتهای تجاری بین المللی ، ضمن بررسی ورشکستگی در حقوق تجارت بین الملل به دنبال یافتن پاسخ این سوال که چه علل عمده ای میتوانند سبب ساز ورشکستگی شرکتهای تجاری بین المللی شوند به این پاسخ رسیدیم که عللی چون عدم تناسب میان دیون و دارایی، عدم ثبات در بخش اقتصادی، عدم شفافیت و کارآمدی قوانین ورشکستگی، عدم کنترل و نظارت لازم میتوانند موجبات عمده ی ورشکستگی شرکت های تجاری بین المللی تلقی شوند و همچنین به جهت اهمیت پیشگیری از قرار گرفتن شرکتهای تجاری بین المللی در این موقعیت و تبعات منفی آن در راستای تفحص در اینکه چه روشهای پیشگیرانه ای به منظور جلوگیری از ورشکستگی شرکتهای تجاری بین المللی وجود دارد به ارائه راهکارهایی چون وضع مسئولیت مدنی و مجازات، خود انتظامی دیون و دارایی، کمک به ورشکسته به طرق مختلف و موارد بسیار دیگری به تفصیل پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

ورشکستگی، شرکتهای تجاری بین المللی ، پیشگیری، دلایل ورشکستگی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.