نگاهی بر اثبات قانون خارجی، معایب طرق اثباتی و راهکارهای نوین در این زمینه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF06_0380
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 592
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه جامعی

دانشجوی دکتری حقوق خصوصی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

هیراد مخیری

دانشجوی دکتری روابط بینالملل، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان

چکیده

متعاقب گسترش ارتباطات بین المللی در زمینه های مختلف، اختلافات میان اشخاص و طرح دعاوی جدید در حوزه ی حقوق بین الملل خصوصی وطبیعتا رجوع به دادگاه ها برای حل وفصل این اختلافات امری بدیهی است. ازآنجاییکه در این قبیل دعواها مسئله ی استناد به قانون خارجی و اثبات آن به نحو بارزی مطرح میگردد لذا در پژوهش حاضر باهدف روشن نمودن ابعاد این مسئله ضمن بررسی لزوم استناد به قانون خارجی و قابلیت اعمال و اثبات آن، در پاسخ به این پرسش که » چه طرقی برای اثبات قانون خارجی وجود دارد؟« به این پاسخ دست یافتیم که عمدتا بار اثبات قانون خارجی یا بر عهده ی یکی از طرفین دعواست و یا توسط دادگاه صورت می پذیرد که بسته به هر مورد شیوه هایی چون استفاده از نظر کارشناسان تعیین شده از سوی طرفین یا دادگاه و یا تحقیقات مستقیم و توسل دادگاه به دلایل و مدارک دیگر به کار گرفته میشود. همچنین به دنبال یافتن پاسخ این پرسش که »معایب شیوه های اتخاذشده در اثبات قانون خارجی و راهکارهای حل آنچه گونه است؟« به این پاسخ رسیدیم که اثبات قانون خارجی ضمن دربرداشتن هزینه های گزاف و دشواری تفسیر و تعیین محتوا معایبی چون پنهان نمودن برخی ابهامات پیرامون قانون خارجی و جانبداری از سوی کارشناسان تعیین شده توسط طرفین، به ندرت در دسترس بودن کارشناسان حقوق خارجی و توجه قضات به نظر کارشناسان تعیین شده از سوی خود بیش از سایر دلایل را دارا می باشد. لازم به ذکر است که به دلیل اهمیت ویژه ی حل مشکلات ناشی از این معایب در این پژوهش به ارائهی راهکارهایی چون اثبات قانون خارجی با همکاری دادگاه های کشورهای دیگر، انعقاد کنوانسیونهای بین المللی و موافقت نامه های دوجانبه در جهت تسهیل فرایند اثبات قانون خارجی پرداختیم.

کلیدواژه ها

اثبات قانون خارجی، قابلیت اعمال قانون خارجی، لزوم استناد به قانون خارجی، معایب طرق اثبات قانون خارجی، راهکارهای نوین اثبات قانون خارجی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.