تحلیل فضایی جغرافیای جرم با تاکید بر قاچاق کالا در جنوب استان فارس

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دهمین همایش ملی جغرافیا و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: HAMYARCONF10_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 505
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشین متقی

دانشیار گروه جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی.تهران. ایران (استاد راهنما)

غلامحسین بیابانی

عضوهئیت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین.تهران. ایران (استاد مشاور)

وحید قاسمی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیای سیاسی دانشگاه خوارزمی.تهران. ایران (پژوهشگر).

چکیده

قاچاق کالا از جمله فعالیت های اقتصادی-تجاری است که به علت عدم نظارت دولت ها و مراجع مرتبط با آن، براین حوزه شاهد ورود غیر قانونی کالا به کشورها می باشیم که این پدیده به دلیل وارد کردن آسیبهای جدی بر نظام اقتصادی یک کشور جرم محسوب می شود و حتی امنیت ملی آن کشور را تهدید می نماید. قاچاق کالا در جمهوری اسلامی ایران نیز بنا به موقعیت مناسب کشور با استفاده سوء از امکانات، ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در کشور رخ می دهد. تحقیق پیش رو از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت توصیفی-تحلیلی، و با استفاده از تحلیل فضایی به گردآوری اطلاعات پرداخته و از طریق نرم افزارGIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی) و همچنین به وسیله مشاهده میدانی و مصاحبه با فعلان حوزه قاچاق در منطقه مورد مطالعه (شهرستانهای لامرد و مهر) صورت پذیرفته است، نتایج نشان میدهد که عوامل و شاخص های مختلفی در امر قاچاق در جنوب استان فارس (شهرستانهای لامرد و مهر) تاثیرگذاراند که برای آن راهکارها و پیشنهاداتی نیز ارائه شده، همچنین تمامی مسیرهای مواصلاتی قاچاق شهرستانها را شناسایی و بر روی نقشه ترسیم نموده ایم و کانون های جرم خیز و مشخصات جرائم مرتبط با قاجاق مشخص شده است. برآیند یافته های تحقیق نشان می دهد که مهم ترین شاخص موثر در قاچاق کالا در جنوب استان فارس به عوامل اقتصادی ، سیاسی-امنیتی، اجتماعی- فرهنگی، جغرافیایی و مدیریتی دسته بندی می شوند.

کلیدواژه ها

قاچاق کالا، جغرافیای جرم، تحلیل فضایی، جنوب استان فارس، تجارت غیر رسمی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.