تصفیه فوتوکاتالیستی پساب های رنگی آزو با استفاده از دی اکسید تیتانیوم بازیافتی از پساب کاتالیست کارخانجات تولید پلی اتیلن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی توسعه فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: NANOTEC05_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزاد جانی

شرکت پتروشیمی جم، عسلویه

رضا راشدی

شرکت پتروشیمی جم، عسلویه

سیدکمال افضلی

شرکت پتروشیمی جم، عسلویه

سید رضا ادهم دوست

شرکت پتروشیمی جم، عسلویه

مهدی داوری

شرکت پتروشیمی جم، عسلویه

رضا بهرام پور

شرکت پتروشیمی جم، عسلویه

چکیده

وجود مواد رنگزای آزو در پساب های صنعتی از جمله منابع آلودگی محیط زیست است. از طرفی در پساب دکانت کاتالیست زیگلرناتای کارخانه های تولید پلی اتیلن سنگین، مقادیر قابل توجهی هیدروکسید تیتانیوم وجود دارد که دفع زیست محیطی این پساب نیز، منجر به مشکلات زیست محیطی می شود. در این تحقیق، با استفاده از فرایند استحصال دی اکسید تیتانیوم از این پساب که شامل مراحل هموژناسیون، خالص سازی، شستشو، فیلتراسیون، خشک کردن و تکلیس می باشد، ماده ارزشمند دی اکسید تیتانیوم با متوسط اندازه ذرات متوسط اندازه ذرات ۱۰۰ نانومتر طبق آنالیز تفرق نور پویا، فرم کریستالی آناتاز طبق آنالیز پراش اشعه ایکس، خلوص حداقل ۹۳ درصد، سطح جانبی ۴۰.۶۴ مترمربع بر گرم طبق آنالیز BET و نیز اندازه منافذ ۷.۹۹ نانومتر در مقیاس مزو طبق BJH-Plot از پساب دکانت کاتالیست صنایع پتروشیمی استحصال گردید. جهت ارزیابی خاصیت فوتوکاتالیستی در فوتوراکتور، پساب سینتتیک متیلن بلو با غلظت ۱۰ میلی گرم در لیتر تهیه شد. نرخ هوادهی در مقدار ۸۰ میلی لیتر بر دقیقه، دما در محدوده ۴۰ - ۳۷ درجه سانتیگراد، غلظت دی اکسید تیتانیوم در پساب ۰.۹ در مقدار Hp گرم بر لیتر و ۵ کنترل گردید. به عنوان منبع تابش اشعه یو وی از لامپ یو وی (C- VU) با توان ۱۵ وات استفاده شد. نتایج به دست آمده حاکی از کاهش ۹۴ درصدی حذف متیلن بلو در مدت زمان ۱۲۰ دقیقهعملیات فوتوکاتالیستی با دی اکسید تیتانیوم بازیافتی بود. بر اساس این تحقیق، از قابلیت های پساب صنایع پتروشیمی به عنوان روشی موثر جهت تصفیه پساب های رنگی آزو استفاده می شود و به این ترتیب گام مهمی در راستای توسعه صنعت نانو و استفاده از روش های پیشرفته اکسیداسیون در صنعت تصفیه پساب کشور برداشته شده و منبع ارزشمندی به صنعت نانوی کشور معرفی می گردد.

کلیدواژه ها

تصفیه فوتوکاتالیستی، دی اکسید تیتانیوم، پساب کاتالیست زیگلرناتا ، پساب رنگی آزو

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.