بررسی و تحلیل رضایت سنجی منظر شهری بلوار ۴۵ متری ائل گلی شهر تبریز با استفاده از مدل سروکوال

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی، دوره: 21، شماره: 62
  • کد COI اختصاصی: JR_JGSKH-21-62_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده فیضی

Ph.D. of Urbanism, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

رسول درسخوان

Asst. Prof. Dr. of Urbanism, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

حسن ستاری ساربانقلی

Assoc. Prof. Dr. of Architecture & Urbanism, Tabriz Branch, Islamic Azad University, Tabriz, Iran

چکیده

کیفیت خدمات و کیفیت بصری منظر شهری، نفش مهمی در روند ارزیابی دید بصری و اثر بخشی این خدمات دارد. از این رو تحقیق حاضر در پی آن است که بتواند با استفاده از مقیاس و ابزار سروکوال به سنجش کیفیت بصری منظر شهری منطقه ائل گلی تبریز در محدوده مورد مطالعه بپردازد. پی بردن به شکاف بین وضع موجود و انتظارات مردم تبریز در بلوار ۴۵ متری ائل گلی نسبت به کیفیت بصری منظر شهری، اطلاع از دیدگاه و ترجیحات شهروندان تبریز در مورد کیفیت بصری منظر شهری در بلوار ۴۵ متری ائل گلی و پیشینه و زمین های برای رفع نقاط ضعف و ارتقاء کیفیت بصری منظر شهری با در نظر گرفتن اولویتها و ترجیحات مردم و فراهم کردن زمینه و اطلاعاتی برای تصمیم گیران در راستای بهسازی و طراحی منظر شهری تبریز. روش تحقیق در رساله حاضر عمدتا توصیفی، تحلیلی،کیفی و میدانی است. جامعه آماری تحقیق شهروندان (کسبه، رهگذر، ساکنین) می باشد. تعداد کسبه و ساکین به صورت تصادفی انتخاب شده و تعداد رهگذر با مراجعه به محدوده مورد مطالعه در دو روز متوالی حدود ۵۰ نفر در نظر گرفته شده است. متخصصان و کارشناسان (اساتید، دانشجویان) و مدیران اداره سازمان پارک ها و شهرداری منطقه ۲ در این محدوده می باشد، که در کل حدود ۳۱۰ پرسشنامه توزیع شده است. با استفاده از پرسشنامه، تحلیل کارشناسانه و کتابخانه ای به برداشت های میدانی در بلوار ائل گلی پرداخته شد. برای تحلیل از نرم افزار SPSS و برای بررسی نرمال بودن توزیع متغییرها از آزمون کلومگروف-اسمیروف و برای مقایسه ابعاد پنجگانه کیفیت خدمات از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه استفاده شد. نتایج تحقیق نشان دهنده ی رضایت نسبی سه گروه مورد مطالعه است و برای افزایش رضایت از منظر شهری بلوار ۴۵ متری ائل گلی شهر تبریز پیشنهاداتی در پایان پژوهش ارائه می گردد.  

کلیدواژه ها

Visual quality, El-Goli boulevard, Tabriz city, SERVQUAL model, کیفیت بصری, خیابان ائل گلی, رضایت سنجی, مدل سروکوال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.