اثر هشت هفته تمرین مقاومتی شدید و متوسط بر بیان miR-۱ و miR-۲۰۶ عضلانی و IGF-۱ سرمی در موش های صحرایی نر سالمند نژاد ویستار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه فیزیولوژی ورزشی، دوره: 12، شماره: 46
  • کد COI اختصاصی: JR_JSP-12-46_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 233
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره شانظری

دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهرکرد

محمد فرامرزی

استاد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهرکرد

ابراهیم بنی طالبی

دانشیار فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهرکرد

روح الله همتی

استادیار بیوشیمی، دانشگاه شهرکرد

چکیده

یکیازپیامدهایمهم وشایعدرافرادسالمند،آتروفیعضلانی وابستهبهسنیاهمانسارکوپنیاست.سارکوپنیاباکاهش چشمگیردرقدرتوتودهعضلانیهمراه است. هدف از انجام این پژوهش، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی شدید و متوسط بر بیان miR-۱، miR-۲۰۶ بافت عضله و IGF-۱ سرم موش­های صحرایی نر سالمند نژاد ویستار بود. ۳۰ سر موش­ صحرایی نر نژاد ویستار (۲۳ ماه) به صورت تصادفی در دو گروه تجربی و یک گروه کنترل شامل گروه تمرین مقاومتی با شدت متوسط (تعداد = نه)، تمرین مقاومتی با شدت زیاد (تعداد = هشت) و گروه کنترل (تعداد = هشت) قرار گرفتند. تمرین مقاومتی شامل هشت هفته تمرین مقاومتی نردبان با شدت زیاد (۸۰ درصد از MVCC) و شدت متوسط (۶۰ درصد از MVCC) و پنج روز در هفته بود. بعد از دوره تمرین، بیانmiR-۱  و miR-۲۰۶ به روش RT–PCR در عضلات نعلی و خم کننده دراز شست پا و IGF-۱ در سرم اندازه­گیری شد. تجزیه وتحلیل آماری با استفاده از آزمون آنوای یک طرفه با سطح معنا­داری (P < ۰.۰۵) انجام شد. نتایج نشان داد که بیان miR-۱ و miR-۲۰۶ در دو گروه مقاومتی شدید و مقاومتی متوسط نسبت به گروه کنترل پایین­تر و غلظت IGF-۱ در دو گروه مقاومتی شدید و مقاومتی متوسط نسبت به گروه کنترل به طور معنا­داری بیشتر بود (P < ۰.۰۵). تمرین مقاومتی شدید در عضله خم کننده دراز شست پا در هر دو متغیر miR-۱ و miR-۲۰۶ تاثیر بیشتری داشت و در متغیر IGF-۱ نیز تاثیر مداخله قدرتی شدید بیشتر از مداخله دیگر بود. به نظر می­رسدتمرین مقاومتیبا شدت­های متوسط و زیاد می­تواند باعث تغییر در سطوح استراحتی برخی میکروRNAهای مرتبط با آتروفی عضلانی (miR-۱ و miR-۲۰۶) و سطوح سرمی پروتئین هدف آن ها (IGF-۱) و احتمالا جلوگیری از سارکوپنیا در افراد سالمند شود.

کلیدواژه ها

miR-۱, miR-۲۰۶, IGF-۱, سارکوپنیا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.