تبیین جامعه شناختی مدیریت حریم شخصی کاربران جوان فیس بوک شهر اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های راهبردی مسائل اجتماعی ایران، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SSOSS-6-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 135
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا جلالی

دانشگاه اصفهان، ایران

مسعود کیانپور

دانشگاه اصفهان، ایران

احسان آقابابایی

دانشگاه اصفهان، ایران

چکیده

در شبکه های اجتماعی مجازی، اطلاعاتی از کاربران وجود دارد که بخشی از این اطلاعات به حریم خصوصی آنها مربوط می شود و خطر فاش شدن یا سرقت این اطلاعات، تهدیدی برای حریم خصوصی آنها است. بین این شبکه های اجتماعی، فیس بوک بارها به قانون شکنی در این زمینه متهم بوده است. در این شبکه، اطلاعات کاربر حتی بعد از انصراف از عضویت ذخیره می شود. هدف مقاله حاضر، تبیین جامعه شناختی مدیریت حریم شخصی جوانان در شهر اصفهان است. روش این مقاله، پیمایش و اطلاعات به کمک پرسش نامه ای جمع آوری شده که پژوهشگر تهیه کرده است. کاربران اصفهانی فیس بوک، جامعه آماری مقاله را تشکیل می دهند و روش نمونه گیری، آسان یا دردسترس است. از بین جامعه آماری، تعداد ۳۸۴ نفر به سوالات پاسخ دادند که ۲۰۹ نفر از آنها مردان و ۱۷۵ نفر، زنان هستند. اعتبار مقاله براساس اعتبار صوری، سازه ای، روایی و به کمک آلفای کرونباخ تضمین شده است. یافته های مقاله نشان می دهد نزدیک به ۶۷% افراد از گزینه های امنیتی مربوط به حریم شخصی آگاه هستند؛ اما بیش از ۶۰% پاسخ گویان نام کامل و جنسیت خود را اعلام می کنند. رابطه معنی داری بین هویت، استفاده آیینی، میزان استفاده، زمان عضویت و اثر شخص سوم با مدیریت حریم شخصی در فیس بوک وجود دارد؛ اما این رابطه علی درباره جنیست برقرار نیست.

کلیدواژه ها

حریم خصوصی, فیس بوک, جامعه شبکه ای, رسانه های جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.