تاثیرECT برمغز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت، گردشگری و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: ICMT02_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدجواد فیاض

کارشناسی مهندسی پزشکی، دانشکده مهندسی برق، موسسه غیرانتفاعی علامه دهخدا، قزوین، ایران

سمانه حاجی محمدباقر

دکترا مهندسی پزشکی،دانشکده مهندسی برق،موسسه غیرانتفاعی علامه دهخدا،قزوین ایران

چکیده

سابقه و هدف: علیرغم کشف داروهای جدید و متعدد ضد روان پریشی در چند سال گذشته، هنوز درصد قابل توجهی از بیماران اسکیزوفرنی به هیچ کدام از داروهای موجود پاسخ نداده و مقاوم محسوب می شوند. در این موارداکثرا از کلوزاپین و گاهی نیز از الکتروشوک((ECT یا برخی ترکیب های دارویی استفاده می شود که البته اثربخشی هیچ یک مطلوب نبوده است در چند سال گذشته، ایده استفاده از ترکیب کلوزاپین و ECT را برای بیماران اسکیزوفرنی مقاوم به درمان مطرح کرده اند و در مطالعات اولیه صورت گرفته، نتایج امیدوارکننده بوده است. هدف از این مطالعه، بررسی میزان اثربخشی تلفیق ECT و کلوزاپین در بیماران اسکیزوفرنی مقاوم و مقایسه آن با کاربرد هر یک به تنهایی می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه ۸۱ بیمار اسکیزوفرنی مقاوم به درمان در سه گروه شش نفره قرار گرفتند. گروه اول با کلوزاپین، گروه دوم با ECT و گروه سوم با ترکیب این دو درمان شدند. پاسخ درمان با معیار و PANSS ارزیابی شد و یافته ها توسط روش آماری تحلیل واریانس((ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها : نتایج حاصل، سودمندی درمان ترکیبی و برتری آن بر هر کدام از درمانها را به تنهایی نشان داد میزان کاهش امتیازPANSS در سه گروه کلوزاپین، ECT و درمان ترکیبی به ترتیب ۴۶،۴۰و۱۷ درصد بوده است این اختالف از نظر آماری معنی دار است((P< ۰.۰۵ درمان ترکیبی عالوه بر اثر بخشی بیشتر بر روی علائم مثبت، منفی و عملکرد کلی بیمار، پاسخ درمانی سریعتر بیماران را نیز به دنبال داشت.

کلیدواژه ها

اسکیزوفرنی مقاوم به درمان، کلوزاپین،ECT ترکیب +ECTکلوزاپین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.