بررسی کالبد و محتوا در شهر کوفه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی بازآفرینی شهری در شهر ایرانی
  • کد COI اختصاصی: URIC01_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد پوراحمد

استاد گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

مریم سجودی

دانشجوی دکترا جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران

چکیده

دین اسلام همیشه به عنوان یکی از منادیان و مشوقان جدی شهر نشینی بوده و توجه و التفات دین اسلام به ساختار و عناصر کالبدی و محتوایی شهر، بی شک از جهان بینی، اصول و عقاید حاکم بر دین اسلام برآمده است. حال در میان شهرهای اسلامی، کوفه به عنوان یکی از شهرهای عراق و دومین شهر ساخته شده توسط مسلمانان مورد توجه ویژه ای است. این شهر در زمان خود از سه بخش مهم منطقه ی وسیع مرکزی با عملکرد سیاسی، مذهبی، اراضی محل سکونت قبایل و شبکه ی خیابان های مستقیم تشکیل می شد. از آن جایی که شهر اسلامی در زمان و مکان های مختلف نمودهای متفاوتی داشته است در پژوهش حاضر به شیوه ی توصیفی، زمینه های احداث و بنای شهر کوفه (فرایند توسعه ی شهر)، سیر تحولات کارکردی و کالبدی شهر کوفه، بررسی وضعیت ساختاری و کالبدی شهر کوفه و بررسی عوامل محتوایی موثر در شهر کوفه از موارد مورد توجه بوده است.

کلیدواژه ها

شهر اسلامی، عناصر کالبدی، محتوا، شهر کوفه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.