احیای زیستی کرومات توسط پلی ساکاریدهای برون سلولی سودوموناس آئروژینوزا و ارتباط آن با مقاومت آنتی بیوتیکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SKUMS-16-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میترا عطاآبادی

Islamic Azad University, Khorasgan Branch

آرزو طهمورث پور

Islamic Azad University, Khorasgan Branch

مهران هودجی

Islamic Azad University, Khorasgan Branch

محمود کلباسی

Islamic Azad University, Khorasgan Branch

مجید عبدوس

Amirkabir University of Technology

چکیده

زمینه و هدف: کروم شش ظرفیتی (VI) یکی از اکسید کننده های بسیار قوی و جز عناصر سرطان زای گروه A است که در پساب صنایع مختلف وجود دارد. اگزو پلی ساکاریدهای (EPS) ترشح شده توسط باکتری های موجود در این پساب ها می تواند نقش موثری در افزایش مقاومت باکتری ها به این عامل نامساعد ایفا نماید. این تحقیق با هدف بررسی نقش EPS باکتری های مقاوم به کرومات در احیای کروم VI و مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها صورت گرفته است. روش بررسی: این مطالعه مقطعی- آزمایشگاهی بر روی باکتری های مقاوم به کرومات موجود در انواع مختلف پساب صورت گرفت. حداکثر غلظت قابل تحمل کرومات (MTC)، مقدار ترشح EPS، احیای کرومات توسط EPS و مقاومت آنتی بیوتیکی جدایه انتخابی به روش کیربی- بائر تعیین گردید. یافته ها: جدایه موثر که واجد بالاترین MTC ( mM۱۲۸) و حداکثر توان ترشح EPS ( mg.ml-۱۱۱۷/۰) بود، بر اساس نتایج تست های بیوشیمیایی گونه ای از سودوموناس آئروژینوزا تشخیص داده شد. مقایسه راندمان ۶۱ درصدی احیای کرومات توسط EPS با راندمان ۷۸ درصدی احیای سلولی کرومات حاکی از نقش قابل توجه EPS در احیای کرومات بود. این باکتری به طیف وسیعی از آنتی بیوتیک ها نیز مقاومت نشان داد. نتیجه گیری: افزایش کروم VI در محیط منجر به افزایش مقاومت باکتری ها با به کارگیری انواع مکانیسم های سازشی چون افزایش ترشح EPS می گردد و به موازات آن مقاومت آنتی بیوتیکی نیز افزایش می یابد. این مقاومت توام از لحاظ پزشکی بسیار مهم بوده و می تواند اطلاعات ارزشمندی در ارتباط با مکانیسم مقاومت آنتی بیوتیکی، ژنتیک پلاسمید و اکولوژی جدایه مورد نظر در اختیار ما قرار دهد.

کلیدواژه ها

Exopolysaccharides, Pseudomonas aeruginosa, Hexavalent chromium, Antibiotic, Wastewater, اگزو پلی ساکارید, سودوموناس آئروژینوزا, کروم VI, آنتی بیوتیک, پساب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.