بررسی میزان آلودگی شیر خام و فرآورده های سنتی آن به بروسلا آبورتوس و بروسلا ملی تنسیس در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری در سال ۱۳۹۱

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره: 17، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_SKUMS-17-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 317
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر شاکریان

Islamic Azad University, Shahrekord Branch, Shahrekord, I.R. Iran

چکیده

زمینه و هدف: بروسلوز یکی از شایعترین بیماری های عفونی در ایران بوده که مشترک بین انسان و دام می باشد و توسط گونه های جنس بروسلا ایجاد می گردد. یکی از راه های انتقال بروسلوز به انسان مصرف شیر و فرآورده های سنتی آلوده به باکتری بروسلا می باشد. این مطالعه با هدف بررسی میزان آلودگی شیر خام گاو و فرآورده های سنتی آن به بروسلا آبورتوس و بروسلا ملی تنسیس در استان های اصفهان و چهارمحال و بختیاری در سال ۱۳۹۱ انجام شده است. روش بررسی: در این مطالع توصیفی آزمایشگاهی، مجموعا ۲۰۰ نمونه شامل شیر خام گاو (۱۰۰ =n)، پنیر (۵۰ =n)، بستنی (۲۵ =n) و خامه (۲۵ =n) سنتی از شهرستان های استان های اصفهان و شهرکرد جمع آوری و سپس با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) مورد آزمایش قرار گرفت. یافته ها: از ۲۰۰ نمونه مورد آزمایش میزان آلودگی شیر خام گاو (۱ درصد بروسلا آبورتوس)، پنیر محلی (۵/۲ درصد بروسلا آبورتوس و ملی تنسیس) و خامه سنتی (۱ درصد بروسلا آبورتوس) گزارش گردید، هیچگونه آلودگی در بستنی یافت نشد. نتیجه گیری: با توجه به آلودگی شیر و فراورده های آن به باکتری بروسلا و با عنایت به زیان های بهداشتی و اقتصادی این بیماری، لازم است برنامه های کنترلی و نظارتی دقیق تر و کارآمد تری جهت پیشگیری و کنترل بیماری اتخاذ گردد.

کلیدواژه ها

Brucella abortus, Brucella mellitensis, Brucella ovis, PCR, Traditional Dairy Product, بروسلا آبورتوس, بروسلا ملی تنسیس, بروسلا اویس, واکنش زنجیره ای پلی مراز, فراورده های سنتی شیر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.