بررسی ارتباط بین سیستم های فعال ساز و بازداری رفتاری، دشواری در تنظیم هیجانی و کمرویی با اختلال اضطراب اجتماعی در نوجوانان بهنجار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره: 17، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_SKUMS-17-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد محمدی مصیری

University of Mohaghegh Ardabili

نادر حاجلو

Psychology and Eeducational Sciences, Mohaghegh Ardabili University

عباس ابوالقاسمی

University of Mohaghegh Ardabili

چکیده

ز زمینه و هدف: اختلال های اضطرابی یکی از شایع ترین اختلال های دوران نوجوانی هستند و از مهم ترین انواع این اختلال ها می توان به اختلال اضطراب اجتماعی اشاره کرد. هدف این پژوهش، پیش بینی اضطراب اجتماعی، از طریق سه عامل سیستم های فعال ساز و بازداری رفتاری ، دشواری در تنظیم هیجانی و کمرویی بود. روش بررسی: روش پژوهش حاضر غیر آزمایشی و طرح آن از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان دختر و پسر پایه اول دبیرستان های شهرکرد در سال تحصیلی ۹۴- ۱۳۹۳ بود که با روش نمونه گیری خوشه ای از میان آن ها نمونه ای به حجم۱۰۰۰نفر (۵۰۰ پسر و۵۰۰ دختر) بر اساس جدول کرجسی و مورگان انتخاب شد. جمع آوری داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه های سیستم فعال ساز و بازداری رفتاری(BIS/BAS)، تنظیم هیجانی(ERS) ، اضطراب اجتماعی(SPIN) و کمرویی انجام گرفت. داده ها با استفاده از آمار توصیفی(میانگین و انحراف معیار) و استنباطی(ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به روش گام به گام) با نرم افزار SPSS-۲۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: یافته ها نشان دادند، بین اختلال اضطراب اجتماعی با سیستم بازداری رفتاری(۰۵/۰> P) ، با دشواری در تنظیم هیجانی(۰۵/۰> P) و با کمرویی(۰۵/۰> P) ارتباط مثبت معنی دار وجود دارد. ولی بین سیستم فعال ساز رفتاری با اختلال اضطراب اجتماعی ارتباط معنی داری یافت نشد(۰۵/۰

کلیدواژه ها

Social anxiety disorder, Behavioral activation and inhibition systems, Deficiency in emotion regulation, Shyness, Adolescent., اختلال اضطراب اجتماعی, سیستم های فعال ساز و بازداری رفتاری, دشواری در تنظیم هیجانی, کمرویی, نوجوانان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.