بررسی چگونگی و نحوه گذراندن اوقات فراغت و فعالیتهای ورزشی سربازان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علوم پیراپزشکی و بهداشت نظامی، دوره: 14، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPSMH-14-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه قدردان

گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران

فرزام فرزان

Sports Management Department of Mazandaran University, Babolsar, Iran

سعید تابش

Sports Management Department of Mazandaran University, Babolsar, Iran

چکیده

مقدمه: هدف از این پژوهش بررسی میزان رضایت سربازان از امکانات اوقات فراغت و فعالیتهای ورزشی موجود در پادگان است. مواد و روشها: پژوهش حاضر پژوهش پیمایشی و ازنظر هدف کاربردی است، ابزار تحقیق در این پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته بر اساس ادبیات تحقیق و مصاحبه با تعدادی از مدیران خبره پادگان میباشد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه سربازان ۱۸ سال و بالاتر یکی از قرارگاههای نظامی است که از سال ۹۵-۹۷ در این پادگان در حال انجام خدمت وظیفه هستند. نمونه گیری مورداستفاده از نوع طبقه ای تصادفی است که از میان ۶۰۰ سرباز حاضر در پادگان با توجه به جدول مورگان تعداد ۲۳۶ پرسشنامه توزیع شد. روایی پرسشنامه توسط جمعی از اساتید و متخصصان رشته های تربیت بدنی و مدیریت ورزشی موردبررسی قرار گرفت. برای سنجش سطح پایایی پرسشنامه پژوهش از ضریب آلفای کرونباخ با استفاده از نرم افزار SPSS استفاده شده است؛ بر این اساس ضریب پایایی سوالات پرسشنامه مقدار (۰.۹) برآورد شده است که مقدار قابل قبولی است. نتایج: نتایج پژوهش نشان داد میزان رضایت از انجام فعالیتهای ورزشی و فراغتی در سطح پایینی قرار دارد، همچنین سربازان عنوان کرده اند که از امکانات و تجهیزات ورزشی و فراغتی پادگان بسیار کم استفاده میکنند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اینکه میزان رضایت از انجام فعالیتهای ورزشی و فراغتی در سطح پایین ارزیابی شده است بر این اساس پیشنهاد میشود کیفیت فعالیتهای فراغتی و ورزشی بهبود یابد. همچنین ایجاد تمهیداتی در راستای افزایش اوقات فراغت موجب افزایش فعالیتهای ورزشی در این اوقات و درنهایت موجب سلامت فردی و اجتماعی خواهد شد.

کلیدواژه ها

Leisure, sports facilities, garrison, soldier, اوقات فراغت, امکانات ورزشی, پادگان, سرباز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.