ارزیابی ترکیبات ازت فاضلاب صنعتی نفوذ یافته در لایه های خاک (مطالعه موردی در شهرک صنعتی سمنان )
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_808
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1439
نویسندگان
دانشجوی دکتری مهندسی محیط زیست واحد علوم و تحقیقات تهران
دانشیار دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده
ازت ومشتقات آن از عمده ترین ترکیباتی هستند که در فاضلابهای صنعتی مشاهده میشوند. البته منشاء ازت وترکیباتش در فاضلاب صنعتی متفاوت هستند این ترکیبات قابلیت تبدیل شدن به گونه های دیگر ازت راداشته بطوریکه باعث تشکیل فرمهای مختلفی از آن می گردند. ترکیبات ازت در اثر فرایندهایی مانند: نیتریفیکاسیون، دی نیتریفیکاسیون، معدنی شدن، تثبیت به فرم آلی، تبخیر بصورت گاز و... تغییر شکل یافته ووقتی فاضلاب صنعتی به داخل لایه های خاک نفوذ مینماید دراثر این فرایندها معمولا نیترات بعنوان گونه ای از ازت دراثر نفوذ وانتقال در داخل لایه های خاک نهایتا به آبهای زیرزمینی تراوش نموده و میتواند با افزایش غلظت در آبهای زیرزمینی باعث آلودگی گردد. هدف این مقاله بررسی وارزیابی ترکیبات ازت مانند: آمونیاک،نیتریت، نیترات و ازت کل موجود در فاضلاب صنعتی شهرک صنعتی سمنان است که پس از نفوذ دادن در خاک، در زمانهای مختلف از اعماق لایه های خاک نمونه برداری شده وضمن اندازه گیری غلظت آنها در لایه های خاک، فرایندهای مذکور در تغییر شکل ترکیبات ازت در خاک اشباع وغیر اشباع مورد بررسی و ارزیابی قرارگرفته وبانتایج حاصل از اندازه گیری های آزمایشات کنترل شده ونهایتا میتوان الگویی از رفتار هر کدام از ترکیبات در اعماق خاک بدست آورده و بمنظور مدلسازی مورد استفاده قرار داد.کلیدواژه ها
ترکیبات ازت، فاضلاب صنعتی، نیترات، آلودگی خاک،نیتریفیکاسیون، سمنانمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.