بررسی تاثیر نگرش شبکهای بر نحوه تصمیمسازی در مدیریت پسماند جامد شهرکهای صنعتی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_669
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1499
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
چکیده
با روند رو به افزایش فعالیتهای صنعتی در جوامع امروزی، تولید پسماندهای صنعتی رشد چشمگیری داشتهاند. مدیریت اصولی این قبیل زایدات بدلیل بالا بودن خطرات بالقوه زیستمحیطی درصورت دفع نادرست، از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و میتوان آن را بعنوان یکی از چالشهای قابل توجه در امر مدیریت پسماند قلمداد نمود. روشهای مرسوم دفع این دسته از پسماندها شامل سناریوهای ترکیبی از گزینههای بالادستی(کاهش از مبدا تولید، استفاده مجدد) و پایین دستی(شامل بازیافت، زبالهسوزی، تولید کمپوست و دفن بهداشتی) بوده و انتخاب روش بهینه در این زمینه براساس دیدگاههای زیستمحیطی، فنی و اقتصادی انجام میشود. از روشهای موجود در تعیین سناریوی مناسب مدیریتی با در نظر گرفتن معیارهای مختلف می توان به فرآیند تحلیل سلسله مراتبی(Analytic Hierarchy Process) و فرآیند تحلیل شبکهای(Analytic Network Process) اشاره داشت که از جامعترین سیستمهای طراحی شده در تصمیمسازیهای متناسب با معیارهای چندگانه میباشند. در این مقاله با استفاده از دادههای موجود یکی از شهرکهای صنعتی کشور، روند استفاده از دو روش AHP و ANP جهت انتخاب سناریوی برتر مدیریتی، با در نظر گرفتن معیارهای فنی مورد مطالعه قرار گرفته است. تعیین معیارهای فنی عمدتا برمبنای نتایج منتشر شده در مقالات اخیر بوده و در این میان توجه ویژهای بر محدودیتهای اجرایی گزینههای مدیریت پسماند در کشور معطوف گردیده است. از جمله یافتههای این تحقیق برتری روش ANP بر AHP بدلیل انجام مدلسازیهای بسیار نزدیک به شرایط واقعی و عملی مدیریت زایدات صنعتی کشور بوده استکلیدواژه ها
پسماند جامد ، شهرک صنعتی سمنان ، تحلیل سلسله مراتبی ، تحلیل شبکه ای و سناریو مدیریت پسماندمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.