بررسی اثر مهاری لاکتوباسیل های جدا شده از گوشت خام گاو بر باکتری اشرشیاکلیO۱۵۷: H۷

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، دوره: 18، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_SKUMS-18-6_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادیه محمدی

Student, Food Hygiene Dept., Urmia University, Urmia, I.R. Iran

جواد علی اکبرلو

Food Hygiene Dept., Urmia University, Urmia, I.R. Iran.

حسین تاجیک

Food Hygiene Dept., Urmia University, Urmia, I.R. Iran.

چکیده

زمینه و هدف: لاکتوباسیل ها به طور گسترده در طبیعت پراکنده اند و تقریبا همه جا وجود دارند. از آن جایی که این باکتری ها در مواد غذایی مختلف وجود دارند، سالیان سال است که در مواد غذایی استفاده می شوند. مطالعات نشان می دهد، لاکتوباسیل ها دارای خواص ضدباکتریایی می باشند. هدف این مطالعه جداسازی و شناسایی گونه های لاکتوباسیلوس از نمونه های گوشت خام گاو و بررسی خواص ضدباکتریایی آن ها علیه اشرشیاکلی O۱۵۷: H۷ می باشد. روش بررسی: در این مطالعه ی تجربی ۷۲ نمونه گوشت گاو از کشتارگاه شهرستان سنندج تهیه شد. سویه های جداشده با روش های فنوتیپی (مورفولوژی، رنگ آمیزی گرم و تست کاتالاز) مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس به منظور شناسایی دقیق تر از روش مولکولی واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) و تست تخمیر قندها استفاده گردید. در ادامه با دو روش انتشار در چاهک و نقطه گذاری خاصیت ضدباکتریایی آن ها علیه باکتری اشرشیاکلی O۱۵۷: H۷ مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: در مجموع ۸ گونه لاکتوباسیل از گوشت خام گاو جداسازی و با روش های شیمیایی و مولکولی شناسایی گردید. نتایج آزمایش های ضد باکتریایی نشان داد که این ۸ گونه لاکتوباسیل، رشد باکتری اشرشیاکلی O۱۵۷: H۷ را به خوبی مهار می کنند، این نتاج از لحاظ آماری نیز معنی دار (۰۵/۰> P) تلقی شد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد، گوشت خام گاو دارای لاکتوباسیل های مختلف است که می توان از آن ها به عنوان یک کنترل کننده زیستی در مواد غذایی استفاده نمود.

کلیدواژه ها

Lactobacilli, Raw beef meat, Polymerase chain reaction, E. coli O۱۵۷: H۷, لاکتوباسیل ها, گوشت خام گاو, واکنش زنجیره ای پلیمراز, اشرشیاکلی O۱۵۷: H۷.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.