بررسی کارکرد اینترنت اشیا و بلاکچین در قابلیت ردیابی صنایع غذایی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش، بلاکچین و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: BLOCKCHAIN02_054
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 638
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر رحیمی

دانش آموخته دکتری مدیریت و محقق صنایع دفاعی در دانشگاه صنعتی مالک اشتر

محدثه بشارتی فرد

دانشجو کارشناسی ارشد مهندسی صنایع گرایش مدیریت مهندسی دانشگاه مالک اشتر

چکیده

امروزه زنجیره تامین مواد غذایی بسیار پیچیده است و چالش های عظیمی را در سراسر جهان تحمیل می کند. هرچه شفافیت روند تولید مواد غذایی بیشتر باشد، مصرف کنندگان اطلاعات بیشتری برای تصمیم گیری هوشمندانه درباره ی مواد غذایی شان خواهند داشت. اخیرا، علاقه به مفهوم بلاکچین سریع تر رشد کرده و در نتیجه چندین مطالعه در مورد امکان بهره برداری از چنین فنآوری در دامنه های کاربردهای مختلف انجام شده است. بلاکچین۳ یک فن آوری امیدبخش و دارای پتانسیل بالایی برای بهبود عملکرد قابلت ردیابی از طریق فراهم نمودن امنیت و شفافیت کامل دارد. دراین مقاله علاوه بر بررسی پیشینه قابلیت ردیابی موادغذایی به بررسی سه مدل دراین زمینه پرداخته ایم. دراین مطالعه سعی شده است که مراحل ردیابی و به طور ویژه مراحل ردیابی موادغذایی به بیانی ساده مطرح شود.

کلیدواژه ها

کاربرد بلاکچین – بلاکچین در قابلیت ردیابی - قابلیت ردیابی موادغذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.