بررسی نقش فناوری بلاکچین در بازاریابی دیجیتال

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش، بلاکچین و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: BLOCKCHAIN02_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر رحیمی

دانش آموخته دکتری مدیریت و محقق صنایع دفاعی در دانشگاه صنعتی مالک اشتر

سمانه طاهری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی صنایع- دانشگاه صنعتی مالک اشتر

چکیده

امروزه بازاریابی به عنوان یکی از مهمترین موضوعات اصلی در حوزه مدیریت، مورد توجه جدی قرار گرفته است. بازاریابی تنها فروش محصولات به مصرف کنندگان نیست بلکه فرآیند ارائه محصولاتی است که مصرف کنندگان مایل به خرید آن هستند و در این فرایند ارتباط با مشتریان به مطلوب ترین حالت خود می رسد. از آنجا که هم فروشندگان و هم مصرف کنندگان درطول زمان مطابق با روند و فن آوریهای جدید تغییر می کنند، برای علم بازاریابی نیز بسیار مهم است که همگام با این تغییرات همراه باشد. استفاده از شبکه های اجتماعی و سیستم عامل های آنلاین در بازاریابی، به شرکت ها این امکان می دهد که با مصرف کنندگان به صورت هدفمند تعامل نموده و اطلاعات مورد نیاز را در اسرع وقت ارائه نماید. این ویژگی ها باعث شده تا بازاریابی دیجیتال جایگزین بازاریابی سنتی گردد. علیرغم همه ویژگی های مثبت بازاریابی دیجیتال، افشای اطلاعات خصوصی به عنوان اصلی ترین معضل آن مطرح می باشد. بنابراین، توجه به روش ها، رویکرد ها و تکنولوژی هایی که بتواند در رفع این عارضه کمک نماید، ضروری می باشد. به نظر می رسد فناوری بلاکچین با ویژگی هایی نظیر ردیابی، شفافیت و ارتقاء امنیت، بتواند به نحو مناسبی در رفع عارضه مذکور و بهبود عملکرد صنعت بازاریابی دیجیتال کمک نماید. این مطالعه با هدف بررسی نقش این فناوری در توسعه و بهبود بازاریابی دیجیتال، تدوین گردیده و تلاش دارد بازاریابی دیجیتال در بستر این فناوری را تشریح نماید. نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد که فناوری بلاکچین از طریق تقویت امنیت، حذف واسطه گری، حذف هزینه معاملات، حذف تبلیغات و کلاهبرداری، می تواند به بهبود صنعت بازاریابی دیجیتال کمک شایانی نماید.

کلیدواژه ها

فناوری بلاکچین، بازاریابی دیجیتال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.