ارائه مدلی نوین جهت مدیریت غیرمتمرکز لایه زیرساخت در رایانش ابری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت دانش، بلاکچین و اقتصاد
  • کد COI اختصاصی: BLOCKCHAIN02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 374
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مروارید کنکرلو ورامین

آزمایشگاه بلاکچین، دانشگاه خاتم

محمد طهرانی

آزمایشگاه بلاکچین، دانشگاه خاتم

چکیده

در سالهای اخیر استفاده از رایانش ابری رشد فزایندهای داشته است و سازمانهای بزرگ ارائه دهنده خدمات در حوزه فناوری اطلاعات ، خدمات مبتنی بر رایانش ابری را به سبد خود افزوده اند . از میان خدمات مختلفی که در این حوزه ارائه شده است، لایه زیرساخت_به عنوان_خدمت۱ نسبت به سایرین اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا سایر خدمات بر پایه این خدمت شکل گرفته اند. در حال حاضر این خدمات غالبا توسط سازمانهای بزرگ و به صورت متمرکز ارائه میگردند؛ لیکن با توجه به توسعه مدلهای تعاملی غیرمتمرکز، فرصت های زیادی برای ارائه این خدمات به صورت غیرمتمرکز و با استفاده از فناوری دفتر کل توزیع شده به وجود آمده است.هدف از ارائه این مقاله، پیشنهاد الگویی جهت مدیریت لایه زیرساخت_به عنوان_خدمت در سکوهای رایانش ابری به صورت غیرمتمرکز است به نحوی که ضمن حفظ منافع ارائه دهندگان خدمات، منافع کاربران نیز در نظر گرفته شده و انگیزه کافی برای کلیه ذینفعان به منظور توسعه اکوسیستم پدید آورد. این طرح با ارائه یک مدل چند متغیری برای تعامل ارائه دهندگان خدمت و با تعیین شاخصهایی برای ارزیابی عملکرد و تعیین امتیازات هر یک بر اساس منابعی که به سکو اختصاص می دهند، کسب منافع الزم جهت توسعه سکو را برای ایشان تضمین میکند. از دیگر سو، با ایجاد شفافیت بر بستر فناوری دفتر کل توزیع شده، اعتمادپذیری سکو را برای کاربران افزایش داده و امکان افزایش رضایتمندی کاربران نهایی را با ایجاد نظارت همه جانبه بر عملکرد هر یک از فعاالن اکوسیستم به وجود آورده و شکل گیری فضای اعتماد متقابل را امکانپذیر مینماید.

کلیدواژه ها

مدیریت غیرمتمرکز، دفتر کل توزیع شده، زنجیره بلوک، رایانش ابری، لایه زیرساخت_به عنوان_خدمت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.