بررسی آزمایشگاهی غشای ترکیبی پلی سولفون و پلی دی متیل سیلوکسان به منظور بررسی تراوایی گازهای دی اکسید کربن و متان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوازدهمین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در علوم و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CCES12_037
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 389
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یعقوب درلیک

گروه مهندسی شیمی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز، ایران

محمدحسین جاذبی زاده

گروه مهندسی شیمی، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی ، شیراز، ایران

چکیده

گازهای طبیعی جهت حذف دی اکسید کربن ، می بایست تصفیه گردند تکنولوژی مرسوم جهت شیرین سازی گاز، جذب آمین می باشد، پیچیدگی عملیات این واحدها که معمولا نیاز به نظارت دائم دارند و هزینه های نگهداری بسیار بالا می باشد. جداسازی گازی، توسط تکنولوژی غشایی به عنوان یکی از کاربردهای مهم صنعتی به شمار می آید. به طور کلی غشاء مانعی است که دو فاز را جدا نموده و انتقال انواع اجزای شیمیایی را به نحو خاصی کنترل مینماید. فازها از مخلوطی از اجزا تشکیل شده اند که یکی از اجزای موجود در مخلوط بیش از سایرین انتقال می یابد. به عبارت دیگر غشاء نسبت به یکی از اجزا انتخاب گر و گزینش پذیر است. همچنین نازک بودن و بالا بودن شار و بازده بسته بندی غشاها نیز هزینه کل فرآیند را کاهش خواهند داد. در این پروژه به منظور حذف دی اکسید کربن از جریانات گازی متان از فناوری غشایی استفاده میشود. در اینجا غشاء ترکیبی پلی سولفون و پلی دی متیل سیلوکسان ، که به عنوان ماده پوشش دهنده سطح غشاء استفاده می شود جهت بررسی تراوایی گازهای دی اکسید کربن و متان استفاده شد و از حلال دی متیل استامید DMS و تاثیر اتانول ناحلال در ساختار غشا مورد بررسی قرار گرفت. پس از ساخت غشای پلیمری با درصد وزنی های متفاوت اتانول، تراوش پذیری آن برای گاز های دی اکسید کربن و متان به صورت جداگانه در دما و فشار های مختلف مطالعه شد. بر طبق نتایج بدست آمده بهترین میزان گزینش پذیری دی اکسیدکربن نسبت به متان ۷۱/۱۸ که در شرائط دمای ۳۵ سانتیگراد، فشار ۴ بار و درصد وزنی اتانول برابر با ۱۴/۴ حاصل شد.

کلیدواژه ها

غشای ترکیبی، پلی سلفون، سیلیکون، مورفولوژی و دی متیل استامید

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.