چالش های ارزشیابی توصیفی دانش آموزان دوره ابتدایی در بستر الکترونیکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهاردهمین کنفرانس ملی و هشتمین کنفرانس بین المللی یادگیری و یاددهی الکترونیکی
  • کد COI اختصاصی: ICELEARNING14_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 492
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام عظیمی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی درسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران

مرضیه دهقانی

عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران

چکیده

ارزشیابی توصیفی از دانش آموزان یکی از دغدغه های معلمان ابتدایی در شرایط مجازی می باشد. پژوهش حاضر با هدف بررسی چالش های ارزشیابی توصیفی در سنجش یادگیری الکترونیکی دانش آموزان دوره ابتدایی از نگاه معلمان در دوران کرونا انجام گردید. جهت بررسی عمیق، روش پژوهش با رویکرد کیفی و روش پایدارشناسی صورت گرفته است. بدین منظور از میان معلمان دوره ابتدایی شهر تهران که میدان پژوهش حاضر بودند، با روش نمونه گیری هدفمند که تعداد معلمان بسته به اشباع نظری به بیست نفر رسید، مصاحبه ی نیمه ساختار یافته به عمل آمد. جهت تحلیل داده ها از نرم افزار MAXQDA استفاده شد و مضامین اصلی و فرعی با کدگذاری هفت مرحله ای کلایزی مشخص گردید. یافته های این تحقیق دارای سه مضمون اصلی شامل عوامل مربوط به خانواده، عوامل مربوط به دانش آموز و عوامل مربوط به معلم بود که هر کدام شال چندین زیر مضمون بودند که جمعا در ۱۵ مولفه فرعی قرار گرفتند که عبارت اند از: عوامل مربوط به خانواده (کمک و حمایت اولیا، سطح سواد خانواده، گوشی هوشمند، سرعت اینترنت)، عوامل مربوط به دانش آموز (استرس به هنگام پاسخگویی، جدی نگرفتن ارزشیابی، عدم تعامل و یادگیری از همسالان، وجود بدفهمی در ارزشیابی)، عوامل مربوط به معلم (تعداد زیاد دانش آموزان، عدم اعتماد به دانش آموز، زمان بر بودن ارزشیابی، عدم سنجش تمام جوانب یادگیری، عدم مشاهده روند تغییر در دانش آموز، عدم مدیریت و نظارت بر دانش آموزان دوقلو). تحلیل نتایج نشان می دهد که معلمان در امر ارزشیابی توصیفی در شرایط مجازی با چالش های جدی رو به رو هستند. لزوم شناخت و آگاهی از این چالش ها و چاره اندیشی در جهت رفع آن ها در شرایط حاضر ضرورت دارد.

کلیدواژه ها

ارزشیابی توصیفی، یادگیری الکترونیکی، معلمان، دانش آموزان، دور ه ابتدایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.