پیش بینی اضطراب سلامت دانشجویان بر اساس منابع کنترل سلامت در همه گیری کووید- ۱۹
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنگره ملی دانشگاه و کووید - ۱۹
- کد COI اختصاصی: COVIDCING01_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 691
نویسندگان
گروه روان شناسی، دانشگاه کاشان- دانشیار روان شناسی، دانشگاه کاشان، دانشکده علوم انسانی
گروه روان شناسی، دانشگاه کاشان- دکترای روان شناسی، دانشگاه کاشان، دانشکده علوم انسانی
چکیده
زمینه مساله: ظهور ویروس کووید- ۱۹ موجی از اضطراب را درباره سلامتی ایجاد کرده است که تاثیرات منفیآن بر سلامت روانی دانشجویان کمتر از پیامدهای مستقیم خیود بیماری نیست. از این رو بررسی پیشایندهایاضطراب سلامت در دانشجویان و آگاهی یافتن از سهم تاثیر هریک از آنها ضروری است.هدف اصلی: پژوهش حاضر با هدف پیش بینی اضطراب سلامت دانشجویان بر اساس منابع کنترل سلامت درهمه گیری کووید- ۱۹ انجام شد.روش: در پژوهش حاضر تعداد ۳۰۰ دانشجوی دانشگاه کاشان که به روش نمونه گییری در دسترس داوطلبانهانتخاب شدند، شرکت کردند. به منظور جمع آوری اطلاعات از فرم های آنلاین پرسشنامه اضطراب سلامت- فرمکوتاه سالکوسکیس و همکاران (۲۰۰۲) و مقیاس چند وجهی کنترل سلامت والتسون و همکاران (۱۹۸۷)استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد بین اضطراب سلامت و کنترل بیرونی سلامت (r=۰/۵۶ ،P< ۰/۰۱) رابطه مثبت معنی داروجود دارد. علاوه بر این، بین اضطراب سلامت و کنترل درونی سلامت (r=-۰/۲۰ ،P< ۰/۰۱)رابطه منفی معنیدار وجود دارد. همچنین، کنترل بیرونی و درونی سلامت به عنیوان پییش بینی کننده های اضطراب سلامت درمجموع ۳۷% از واریانس مربوط به اضطراب سلامت دانشجویان را تبیین می کنند.نتیجه گیری: کنترس بیرونی و درونی سلامت به ترتیب پیش بینی کننده های اضطراب سلامت دانشجویان دربحران بیماری کرونا هستند. هر اندازه دانشجویان درک کنند که خودشان قادر به کنترس سلامتی شان هستند،اضطراب سلامت کمتری را تجربه خواهند کرد. این یافته ها تلویحات کاربردی مهمی برای متخصصان و برنامهریزان آموزشی در تدوین و اجرای برنامه های حمایتی و یاریگرانه برای دانشجویان دارد.کلیدواژه ها
اضطراب سلامت، کنترل درونی، کنترل بیرونی، دانشجویان، کووید- ۱۹مقالات مرتبط جدید
- حقوق شهروندی با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی ایثارگران
- Positive Discrimination for War Veterans in International Documents: A Comprehensive Analysis
- حقوق شهروندی ایثارگران: ارتقاء شاخصهای اجتماعی، ورزشی و فرهنگی
- نقش دانش معلمی در تربیت حقوق شهروندی و ارتقا آگاهی دانش آموزان
- تحلیل حقوق شهروندی ایثارگران با رویکرد حق سلامت و ارتقا کیفیت زندگی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.