بررسی رابطه طرحواره های ناسازگار اولیه با خودشیفتگی در دانشجویان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی آسیب شناسی روانی
  • کد COI اختصاصی: ASRUMA01_279
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 906
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل سلیمانی

دانشیار گروه روانشناسی دانشگاه ارومیه

سارا لرزنگنه

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی عمومی دانشگاه ارومیه

چکیده

اختلال شخصیت خودشیفته یکی از مشکل ترین الگوهای شخصیت برای درمان است. افراد دارای این اختلال نمی توانند ضعف های خود را مطرح سازند و نمی توانند تاثیر رفتارشان بر دیگران را درک کنند. هدف از مطالعه حاضر بررسی رابطه طرحواره های ناسازگار اولیه با صفت شخصیتی خودشیفتگی است. بدین منظور ۲۵۵ دانشجو دختر و پسر مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکترا به روش نمونه گیری در دسترس از جامعه دانشجویان دانشگاه ارومیه در سال تحصیلی ۱۳۹۸-۹۹ انتخاب شدند .(N=۱۷۰۰۰) همه شرکت کنندگان پرسشنامه های طرحواره یانگ و شخصیت خودشیفته آمز را پاسخ دادند. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ با استفاده از روش آماری ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند. نتایج تحلیل داده ها نشان داد بین طرحواره های ناسازگار اولیه با صفت شخصیتی خودشیفتگی همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد(.(R=۰/۶۶۳ بدین معنی که با افزایش طرحواره های ناسازگار اولیه، صفت شخصیتی خودشیفتگی نیز افزایش پیدا می کند و بالعکس(۴۳ درصد واریانس مشترک). یافته های این تحقیق می تواند به ایجاد زمینه برای انجام پژوهش های بیشتر و همه جانبه در این حوزه کمک کند.

کلیدواژه ها

اختلال شخصیت خودشیفته،خودشیفتگی۵ بزرگ منشی، طرحواره ناسازگار اولیه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.