مطالعه و تحلیل اثرات حکمروایی خوب بر بهبود احساس امنیت اجتماعی روستاییان، مطالعه موردی: شهرستان اردبیل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه راهبردهای توسعه روستایی، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_RDS-7-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وکیل حیدری ساربان

وکیل حیدری ساربان، استاد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، گروه برنامه ریزی شهری و روستایی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه

چکیده

احساس ناامنی از مهم ترین دغدغه های جوامع معاصر، در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است علاوه بر این، به عقیده برخی از صاحب نظران، به لحاظ هستی شناختی مقوله احساس امنیت اجتماعی نسبت به مقوله امنیت اجتماعی در جایگاه رفیع تری قرار دارد که امروزه رویکرد غالب در تقویت احساس امنیت اجتماعی رویکرد حکمروایی خوب می باشد. از این رو، هدف این مقاله مطالعه و تحلیل اثرات حکمروایی خوب بر بهبود احساس امنیت اجتماعی روستاییان شهرستان اردبیل می باشد.این تحقیق از نوع کاربردی و به روش تحلیلی-تبیینی است که با استفاده از روش پیمایش انجام شده است. جامعه آماری مورد مطالعه در این پژوهش، شامل کل روستاییان بالای ۱۵ سال ساکن در مناطق روستایی شهرستان شهرستان اردبیل می باشد (۸۵۰۵۳N=)، که از این میان تعداد ۳۸۳ نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. روایی صوری پرسش نامه توسط پانل متخصصان مورد تایید قرار گرفت. مطالعه راهنما در منطقه مشابه جامعه آماری با تعداد۳۰ پرسش نامه صورت گرفت و با داده های کسب شده و استفاده از فرمول ویژه کرونباخ آلفا در نرم افزار SPSS ، پایایی بخش های مختلف پرسش نامه تحقیق ۷۴/۰ الی ۸۸/۰ بدست آمد.نتایج حاصل از یافته های توصیفی تحقیق نشان داد که از بین میانگین مولفه های حکمروایی خوب، میانگین مولفه شفافیت (۲۵/۱۱) در رده اول و میانگین حاکمیت قانون (۲۶/۴) در رده آخر قرار دارد و نیز از بین میانگین مولفه های احساس امنیت اجتماعی، میانگین امنیت جانی (۸/۱۰) در رده اول و میانگین امنیت قضایی (۹۹/۲) در رده آخر قرار دارد. و هم چنین، نتیجه حاصل از آزمون همبستگی پیرسون نشان داد به جز مولفه های حاکمیت قانون و کارآیی و اثربخشی بین تمامی مولفه های تحقیق با بهبود احساس امنیت اجتماعی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد و نیز، نتایج آزمون رگرسیون چندگانه خطی، نشان داد که ۶ متغیر پیش بین شامل متغیر انعطاف پذیری، پاسخ گویی، شفافیت، مشارکت اجتماعی، عدالت و برابری و مسئولیت پذیری اجتماعی ۳۴ درصد ( ۳۴/۰= ) میزان واریانس متغیر وابسته (احساس امنیت اجتماعی) راپیش بینی کردند.

کلیدواژه ها

حکمروایی خوب, امنیت اجتماعی, احساس امنیت اجتماعی, مدیریت توسعه روستایی, شهرستان اردبیل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.