واکاوی تجارب زیسته معلمان مدارس حاشیه ای (به لحاظ فرهنگی و جغرافیایی) از دانش آموزان به حاشیه رانده شده

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش در برنامه ریزی درسی، دوره: 17، شماره: 67
  • کد COI اختصاصی: JR_JSR-17-67_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 278
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه ادیبان

کارشناسی ارشد فلسفه تعلیم و تربیت، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

سیدمهدی سجادی

استاد گروه علوم تربیتی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

ابراهیم طلائی

عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تجارب معلمان مدارس حاشیه­ای (به لحاظ فرهنگی و جغرافیایی) از دانش آموزان به حاشیه رانده شده است. مبنای نظریه اتخاذشده، نظریه تعلیم و تربیت مرزی ژیرو است. در این پژوهش از روش کیفی تحلیل پدیدار شناختی استفاده شده است. بر مبنای نمونه­گیری هدفمند به واکاوی تجارب هشت نفر از معلمان در سه مدرسه حاشیه­ای استان یزد که تجربه زیسته­ای درزمینه موضوع موردمطالعه داشتند از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته پرداخته شد. یافته­ها با روش کدگذاری داده­های روایی بر اساس روش اسمیت تحلیل شد سپس به شناسایی و دستهبندی پنج مضمون معلم، دانش­آموز، محتوای درسی، نظام تربیت رسمی و خانواده به دوازده مقوله و یازده زیر مقوله منجر شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که وجود نظام آموزش متمرکز، سطح پایین آموزش و ضعیف عمل کردن بخش تربیت معلم، نوع تربیت خانوادگی دانش آموزان، غنی نبودن محتوای کتب درسی از دانش بومی ازجمله عواملی است که نظام تربیت رسمی ایران را از حضور پررنگ تعلیم و تربیت مرزی خالی می­کند. کلیدواژگان: پدیدارشناسی، تعلیم و تربیت چند فرهنگی، تعلیم و تربیت مرزی، هنری ژیرو

کلیدواژه ها

دیدارشناسی, تعلیم و تربیت چند فرهنگی, تعلیم و تربیت مرزی, هنری ژیرو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.