نقش گرمادهی ، کلرید کلسیم و پرمنگنات پتاسیم بر عمر انباری و سفتی گوشت میوه سیب گلدن دلیشس

  • سال انتشار: 1381
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 0، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-۰-۲۲_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 357
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سیاری

مجید راحمی

چکیده

سیب گلدن دلیشس با غلظت های کلرید کلسیم صفر، ۴ و ۶ درصد به مدت نیم دقیقه به روش نفوذ در خلا (۲۵۰ میلی متر جیوه) و گرمای ۳۸ درجه سانتی گراد در سه سطح صفر، ۴۸ و ۷۲ ساعت تیمار شد. سپس میوه های تیمار شده به مدت ۵/۲ و ۵ ماه در دمای صفر درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۸۵-۹۰ درصد، و پس از خروج از سردخانه به مدت یک هفته در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد نگهداری گردید. نتایج نشان داد که کلرید کلسیم ۴ و ۶ درصد به طور معنی داری باعث افزایش غلظت کلسیم گوشت میوه پس از ۵/۲ و ۵ ماه در دمای صفر درجه شد. با افزایش میزان کلسیم گوشت میوه، سفتی بافت میوه نیز افزایش پیدا کرد، به طوری که بین غلظت کلسیم و سفتی گوشت میوه پس از ۵/۲ و ۵ ماه به ترتیب ضریب رگرسیون ۷۷/r۲= ۰ و ۸۳/r۲=۰ به دست آمد. گرمادهی به مدت ۴۸ و ۷۲ ساعت باعث افزایش سفتی میوه نسبت به شاهد گردید. کلرید کلسیم ۴ و ۶ درصد همراه با گرمادهی به مدت ۴۸ ساعت پس از ۵/۲ و ۵ ماه نگهداری در دمای صفر درجه سانتی گراد و در طول یک هفته نگهداری در دمای ۲۰ درجه سانتی گراد پس از خروج از سردخانه، سفتی گوشت میوه را به طور معنی داری افزایش داد. با افزایش غلظت کلرید کلسیم میزان از هم پاشیدگی میوه سیب کاهش یافت. در آزمایش دوم میوه های تیمار شده با کلرید کلسیم صفر، ۴ و ۶ درصد به روش نفوذ در خلا و پرمنگنات پتاسیم صفر، ۱۰ و ۲۰ گرم در هر کیسه به مدت ۲ و ۴ ماه همچون آزمایش قبل در سردخانه نگهداری شد. پرمنگنات پتاسیم به تنهایی سفتی بافت میوه را به طور معنی داری افزایش داد، ولی در تیمارهایی که همراه با کلرید کلسیم به کار رفته بود تاثیر معنی داری بر سفتی گوشت میوه نداشت.

کلیدواژه ها

Calcium chloride, Vacuum infiltration, Fruit firmenss, Heat Treatment, کلرید کلسیم، نفوذ در خلاء سفتی گوشت میوه، گرمادهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.