تاثیر محلول های نگه دارنده مختلف بر عمر گلجایی گل بریده مریم گل درشت محلات

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دوفصلنامه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی، دوره: 0، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_JCPP-0-37_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی جوکار

حسن صالحی

چکیده

گل مریم یکی از گل های بریده سوخ دار گرمسیری و نیمه گرمسیری است که به طور گسترده در بیشتر نواحی گل کاری ایران کشت می شود. این گل با وجود داشتن پتانسیل بالای عمر پس از برداشت، در منازل خیلی سریع دچار زوال می شود. در این راستا دو آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی روی گل مریم گل درشت محلات در شرایط منزل و با اعمال سهل انگاری بیشتر مصرف کنندگان یعنی انجام ندادن بازبرش انتهای ساقه و تعویض نکردن محلول گلجای، برای یافتن محلول نگه دارنده مناسبی که در این شرایط بیشترین عمر گلجایی را داشته باشد، صورت گرفت. در آزمایش اول محلول های نگه دارنده عبارت بودند از: سوکروز (۱، ۲ و ۳ درصد)، تیوسولفات نقره (۴/۰، ۸/۰ و ۲/۱ میلی مولار)، نیترات نقره (۵۰، ۱۰۰ و ۱۵۰ میلی گرم در لیتر)، اسیدسیتریک (۱۵۰، ۳۰۰ و ۴۵۰ میلی گرم در لیتر) و آب معمولی به عنوان شاهد. تیوسولفات نقره باعث سوختگی شدید گلچه ها و نیترات نقره نیز باعث پژمردگی گلچه ها و خم شدن انتهای ساقه گل دهنده در روزهای اولیه آزمایش شدند. سوکروز نیز در این شرایط تاثیر مثبتی نداشت و باعث کاهش عمر گل شد. بیشترین عمر گلجایی مربوط به تیمار اسیدسیتریک و بعد از آن آب معمولی (شاهد) بود. در آزمایش دوم که برای مشخص تر شدن نقش کیفیت آب و اسید سیتریک صورت پذیرفت، از اسید سیتریک تهیه شده با آب مقطر گندزدایی شده (۱۵۰، ۳۰۰ و ۴۵۰ میلی گرم در لیتر)، آب مقطر گندزدایی شده و آب معمولی به عنوان شاهد استفاده شد. تیمار آب مقطر گندزدایی شده، بیشترین عمر گلجایی را داشته و کمترین طول عمر مربوط به شاهد (آب معمولی) بود. استفاده از اسیدسیتریک تهیه شده با آب مقطر گندزدایی شده، تاثیر مطلوبی بر طول عمر گلجایی گل بریده مریم داشت که این تاثیر با افزایش غلظت اسید تا میزان ۴۵۰ میلی گرم در لیتر رابطه مستقیمی داشت.

کلیدواژه ها

Citric acid, Postharvest, Silver thiosulphate, Sucrose, Cut flower, , L., Floral preservatives, Silver nitrate., اسید سیتریک، پس از برداشت، تیوسولفات نقره، سوکروز، گل بریده، گل مریم، حلول نگه دارنده، نیترات نقره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.