محاسبات انرژی بری و بررسی فنی- اقتصادی راهکارهای صرفه جویی انرژی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
- کد COI اختصاصی: CEE05_048
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1794
نویسندگان
کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست – آب و فاضلاب، کارشناس مطالعات اداره ک
چکیده
وجود منابع انرژی یکی از پیش نیازهای اصلی توسعه و پیشرفت جوامع بشری است. همچنین شدت مصرف انرژی نیز یکی از شاخصهای توسعه یافتگی جوامع میباشد. در عرصه رقابت جهانی در راستای مصرف کمتر (مصرف بهینه) و تولید هر چه بیشتر، کشورها، جوامع و صنایعی موفقترند که در این رقابت با تحقیقات و مطالعات موفق و کاربردی به راههای جلوگیری از این اتلاف دست یابند. اتلاف انرژی علاوه بر خسارت مالی جبران ناپذیری که دارد زیانهای غیر قابل انکاری نیز بر محیط زیست وارد خواهد آورد. مساله انرژی در کشور ما سالها مورد توجه در خور نبوده و یارانههای آشکار و پنهان دولتی همواره مردم را از توجه واقعی به ارزش انرژی در اشکال مختلفش باز میداشته است. یکی از بخشهای مهم مصرف انرژی در اداره کل بندر و دریانوردی خرمشهر، ساختمانها هستند. در مجموع حدود 27000 متر مربع زیربنای ساختمانها می باشد. اگرچه هزینه عایقکاری نسبت به هزینه کل ساختمان ناچیز میباشد اما با توجه به قیمت انرژی در کشور، هنوز تمایل جدی برای عایقکاری جدارهها وجود ندارد. در این پژوهش که در سال 88انجام گرفت، ابتدا ضرایب مرجع برای بخشهای مختلف تعیین و سپس ضریب انتقال حرارت کلی محاسبه می گردد. برای تعیین ضرایب مرجع ابتدا گروه ساختمان با توجه به معیارهایی تعیین میشود و سپس با توجه به شماره گروه ساختمان این ضرایب از روی جداولی که در آییننامه آمده است مشخص میشوند. جهت بررسی اثر اجرای مبحث نوزدهم بر روی مصرف انرژی ساختمانها، همچنین برآورد میزان بازگشت سرمایه ناشی از اجرای راهکارها، محاسبات تهویه مطبوع (بار سرمایی) بر روی نمونهها صورت گرفته است. جهت انجام این محاسبه، اطلاعات پوسته خارجی ساختمانها توسط فرمهای مربوطه جمع آوری گردید و درنهایت برآورد اقتصادی راهکارها مدنظر قرارگرفته است.کلیدواژه ها
انرژی بری، ساختمان،ضریب مرجع،راهکارمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد سازگار با محیط زیست در صنعت ساختمان بتن سبز و بازیافتی رویکردی موثر در توسعه پایدار
- بررسی جایگاه مناطق حفاظت شده ایران و نقش مشارکت های مردمی در حفاظت از مناطق
- مروری بر مقایسه اثر سمیت نانوذرات فلزی مختلف، روی آبشش ماهی ها
- مطالعه مدیریت ازن و عوامل آلودگی محیط زیست
- پارامترهای محیط زیستی یا فعالیت های انسانی کدام یک بیشترین تاثیر را بر غلظت متان اتمسفری ایران دارند؟
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.