بررسی راهکارهای کاهش اثرات زیست محیطی نیروگاههای حرارتی (مطالعه موردی: نیروگاههای سیکل ترکیبی)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مهندسی محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CEE05_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 8370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مکرم روان بخش

عضو هیئت علمی پژوهشکده محیط زیست جهاد دانشگاهی

چکیده

استفاده از منابع انرژی از قبیل سوختهای فسیلی علارغم تسهیلات فراوانی که برای جوامع بشری به ارمغان آورده است، با معضلاتی از قبیل تغییر شرایط اقلیم، اثرات گلخانه‌ای،گرمایش جهانی، بارش بارانهای اسیدی و ایجاد مواد سرطانزا همراه شده است .بخشهای عمده مصرف کننده سوختهای فسیلی عبارتند از ‌صنایع یا کارخانجات، صنایع گرمایشی خانگی و تجاری، وسایل نقلیه موتوری و نیروگاهها هستند که در این میان نیروگاهها بیشترین سهم مصرف سوختهای فسیلی را به خوداختصاص داده‌اند. بررسی‌های حاکی از آن است که وابستگی نیروگاهها به سوخت فسیلی تا سال ۲۰۵۰ میلادی یعنی بیش از ۴۰ سال دیگر ادامه خواهد داشت. نیروگاه های حرارتی از پرکاربردترین و مهمترین نیروگاه های متدوال در جهان و ایران هستند. این نیروگاه ها مبدل هایی هستند که انرژی نهفته در سوخت های جامد، مایع ،گازی ویا سوخت های هسته ای را به انرزی برق تبدیل می کنند. نیروگاه های حرارتی، طیف وسیعی از نیروگاه ها را در بر می گیرند که از آن جمله می توان به نیروگاه های بخاری، گازی، چرخه ترکیبی، دیزلی و هسته ای اشاره نمود. عمده اثرات زیست محیطی نیروگاهها آلودگی هوا، آب و خاک می‌باشد. علت اصلی آلودگی هوا را می توان در ناخالصی یا احتراق ناقص سوخت جستجو نمود که طی آن بر اثر عدم سوخت رسانی کامل یا نسبت نامناسب هوا و سوخت، پس از احتراق، آلاینده‌های مختلف به جو راه می یابند. آلودگی آب ناشی از تولید فاضلابهای نمکی، حرارتی، سمی، فاضلابهای آلوده به روغن، فاضلابهای بهداشتی و هرز آبها و آلودگی خاک نیز مربوط به مواد زاید و زباله‌هایی است که در محوطه نیروگاهها ایجاد می‌شود.در این مقاله ضمن بررسی انواع آلودگی های نیروگاههای حرارتی به بررسی انواع آلاینده های نیروگاههای سیکل ترکیبی، منابع تولید و روشهای کنترل آنها خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

نیروگاه، حرارتی، سیکل ترکیبی، اثرات زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.