بررسی رابطه ی خودتنظیمی، مهارتهای اجتماعی، و میزان استفاده از شبکه های مجازی با سازگاری تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
- کد COI اختصاصی: EPHCONF01_257
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 538
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، ،دانشکده علوم انسانی، واحد کرمانشاه،دانشگاه آزاد اسلامی،کرمانشاه،ایران
چکیده
هدف این طرح پژوهشی، مطالعه ی رابطه ی خودتنظیمی، مهارتهای اجتماعی، و میزان استفاده از شبکه های مجازی با سازگاری تحصیلی دانش آموز ان بود. جامعه پژوهش ۱۲۳۳ نفر از دانش آموز ان دبیرستانی دوره ی دوم سازمان آموزش و پرورش شهر کرمانشاه در سال ۱۴۰۰ بود. پژوهش بر روی ۳۰۸ دانش آموز که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شده بودند، اجرا شد. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سازگاری تحصیلی(سینها و سینگ، (۱۹۹۳؛ پرسشنامه مهارتهای اجتماعی(احمدی، (۱۳۶۹؛ پرسشنامه تک سوالی برای میزان ساعتهایی که دانش آموز ان وقت خود را در شبکه های مجازی می گذرانند؛ پرسشنامه خودتنظیمی (پنتریچ و همکاران، (۱۹۹۰ استفاده شد. در تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای ضرایب همبستگی با روش پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه با روش همزمان استفاده شد. یافته های پژوهش نشان داد که خودتنظیمی و مهارتهای اجتماعی با سازگاری تحصیلی دانش آموز ان رابطه مثبت داشت و میزان استفاده از شبکه های نجازی با سازگاری تحصیلی رابطه معکوس و منفی داشت. در نتیجه میتوان خودتنظیمی، مهارتهای اجتماعی، و میزان استفاده از شبکه های مجازی را جزء عوامل زیربنایی مرتبط با سازگاری تحصیلی دانست. در انتها پیشنهاد شد که باید برای بالا بردن سازگاری تحصیلی دانش آموز ان به آموزش مهارتهای خودتنظیمی و مهارتهای اجتماعی توجه ویژه کرد و در مقابل میزان استفاده ی دانش آموز ان از شبکه های مجازی را محدود و مدیریت کرد.کلیدواژه ها
خودتنظیمی، مهارتهای اجتماعی، میزان استفاده از شبکه های مجازی، سازگاری تحصیلیمقالات مرتبط جدید
- زیست مدرن و عوامل منفی تغییر ارزش های اخلاقی از دیدگاه اسلام (مبتنی بر آرای آیت الله جوادی آملی)
- تحلیل مولفه های دگرگونی نامطلوب نظام ارزشی در منظومه تفکر اسلامی
- تحلیل زبان شناختی خطبه حضرت خدیجه (س) «مطالعه موردی خطبه ازدواج خدیجه (س) با پیامبر اکرم (ص)»
- چالش های شکاف نسلی در عصر دیجیتال و راهکارهای جبرانی آن
- واکاوی ترجمه بینانشانه ای تصاویر نوشتار در صور الکواکب عبدالرحمن صوفی (مطالعه موردی صورت های فلکی انسانی)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.