بایسته های نگارش آراء و احکام قضایی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: EPHCONF01_217
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میرمهدی بهبودی تولون

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق خصوصی دانشگاه پیام نور هشتگرد

چکیده

آراء و احکام قضایی به لحاظ استواری از دو جنبه حقوقی و ادبی قابل تحلیل اند. رعایت مواد ۳ و ۲۹۶ ق.آ.د.م موجب استواری قضایی آراء صادره و لحاظ نکات دستوری و نشانه های نگارشی موجب استواری ادبی نثر قضایی خواهد شد. از آنجا که زبان فارسی همچون زبان های دیگر در سیر تاریخی اش در معرض دگرگونی هایی گویشی و اختلاط با واژگان بیگانه قرارگرفته است، غور، تامل، دقت و گزینش کلمات در ساختار نوشتاری برای دست یابی به نثری ادبی و استوار تنها راهکار خواهد بود.بایسته و شایسته است تا آراء و احکام قضایی که تفکر حقوقی جامعه حقوقدان را به منصه ظهور می رساند از هر دو منظر حقوقی و ادبی عاری از نقص باشد. این امر جز با توجه ویژه به اصول نگارش قضایی و دقت در رعایت نکات دستوری میسر نخواهد بود. برای رسیدن به این منظور باید معانی واژگان را دانست، نکات دستوری مرتبط با افعال، اسماء و جملات را رعایت نمود و از نشانه های نگارشی بهره جست؛ بدین سان انتقال معنا به مخاطب آنگونه که در ذهن نویسنده متصور بوده است تحقق خواهد یافت. تاکید بر استفاده از لغتنامه ها و مراجعه به کتب ادبی و دستور زبان فارسی جهت تقویت بنیه نگارشی ضروری است. با این حال مقاله پیش رو سعی دارد به چارچوب کلی نثراستوار بپردازد و اصول آن را بیان نماید.

کلیدواژه ها

نگارش آراء، نگارش احکام، آیین نگارش قضایی، استواری نثر قضایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.