حق» بر سلامت در پرتو اقدامات سازمان بهداشت جهانی در پیشگیری و کنترل بیماری کرونا«

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: EPHCONF01_171
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 715
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه توکلی

دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق عمومی دانشگاه تهران؛

چکیده

امروزه یکی از مصادیق بارز حقوق بشر، حق بر سلامت و بهداشت عمومی است که ناشی از حق حیات انسانها می باشد و وجود و استمرار آن لازمه زندگی اجتماعی محسوب میشود؛ از این رو توجه به آن توسط کشورها و سازمانهای جهانی ضروری است. این مهم در هنگام بروز بیماریهای همه گیر ضرورت دوچندان می یابد و اهتمام بیشتری را می طلبد؛ مساله ای که پس از بروز ویروس کووید ۲۱۹ظهور عینی تری پیدا کرد. این حق تا آن اندازه اهمیت دارد که در اسناد مختلف حقوق بشری، از جمله »اعلامیه جهانی حقوق بشر« و »میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی« به آن پرداخته شده است؛ هم چنین به جهت اهمیت آن، سازمانی بین المللی به نام »سازمان بهداشت جهانی۳« تاسیس میگردد؛ سازمانی که، علیرغم اقدامات مثبت، در سالهای اخیر و مخصوصا پس از پاندمی کرونا با چالشهایی مواجه گشته است. در پژوهش حاضر پس از تبیین مفهومی حق بر سلامت، به نقش سازمان بهداشت جهانی در تحقق این حق و چالشهای آن، با تاکید بر دوران همهگیری کرونا پرداخته خواهد شد.

کلیدواژه ها

حق بر سلامت، سازمان جهانی بهداشت، همه گیری کرونا، اسناد حقوق بشری بین المللی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.