بازنمایی نمادهای هویت ملی در کتابهای آموزش نوین زبان فارسی به غیر فارسی زبانان مرکز دانشگاه فردوسی مشهد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: EPHCONF01_106
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 529
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا مهدی نژاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد گرایش آموزش زبانفارسی از دانشگاه فردوسی مشهد

عطیه کامیابی گل

استادیار گروه زبانشناسی دانشکده ادبیات وعلوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد

شیما ابراهیمی

استاد یار گروه فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

هویت ملی، بالاترین سطح هویت جمعی است و زبان، به عنوان یکی از ابزارهای کارآمد در انتقال و شناسایی نمادهای هویت ملی، نقش مهم و اساسی در شکل گیری آن ایفا میکند. کتابها و منابع آموزشی در هرجامعه ای، معرف نمادهای هویت ملی به شمار می آیند و کتابهای آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبانان نیز، از این قاعده مستثنی نیستند. این پژوهش، با هدف بررسی و و تحلیل نمادهای هویت ملی در محتوای کتابهای آموزش نوین فارسی به غیر فارسی زبانان مرکز بین المللی دانشگاه فردوسی مشهد و با روش اسنادی/ کتابخانهای انجام گرفته است. نویسندگان این پژوهش، با استفاده از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی و انجام مصاحبه نیمه ساختار یافته با ۱۱ نفر از مدرسان این مرکز، به بازنمایی و بررسی جایگاه نمادهای هویت ملی ایرانیان، در کتاب های آموزش نوین فارسی به غیر فارسی زبانان مرکز دانشگاه فردوسی پرداخته اند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی( فراوانی و میانگین، نمودار و رتبه بندی) استفاده شده است. یافته های به دست آمده از پژوهش حاضر نشان داد که ابعاد مختلف نماد فرهنگ با فراوانی ۱۹۲حضوری نسبتا پر رنگ در محتوای کتابهای آموزش نوین زبانفارسی به غیر فارسی زبانان مرکز دانشگاه فردوسی دارد. ابعاد مختلف نماد جغرافیا با فراوانی ۱۰۴، دین با فراوانی ۵۸ و زبانفارسی با فراوانی ۵ در رده دوم تا چهارم قرار دارند. نتایج مصاحبه با مدرسان این کتابها نشان داده است که کیفیت پرداختن به نمادهای ملی در کتابهای آموزش نوین زبانفارسی به غیر فارسی زبانان بیشتر بر اساس سلیقه شخصی مولفان این کتابهاست. این پژوهش، جز تحقیقات کاربردی به شمار می آید.

کلیدواژه ها

نمادهای هویت ملی، کتابهای آموزش نوین، غیرفارسی زبانان، شهر مشهد.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.