تدوین راهبردهای توسعه خوشه های صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی مبتنی بر تفکر برنامه ریزی راهبردی، مورد پژوهی: فرآوری زیتون شهرستان طارم، استان زنجان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی صنعت و تجاری سازی کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: NCICA02_063
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 645
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آذر نوری

دانشجوی دکتری گروه جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشکده علوم جغرافیا دانشگاه خوارزمی تهران

محمدجواد عباسی

دکتری گروه جغرایای انسانی وامایش، دانشکده علوم زمین دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

خوشه های صنعتی صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی بعنوان یکی از موفق ترین رویکردهای توسعه نواحی مورد توجه بسیاری از سیاست گذاران کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است که سبب ایجاد مزایایی برای بنگاه های درون خوشه شده و به بهره برداری مطلوب تر از صنایع وکاهش مشکلات آنها کمک می نماید. پژوهش حاضر با هدف تدوین راهبردهای توسعه خوشه های صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی مبتنی بر تفکر برنامه ریزی راهبردی در شهرستان طارم انجام شده است. که جهت این امر به بررسی وضع موجود و عوامل موثر بر آن و نقاط قوت و ضعف محدوده جهت استقرار و توسعه الگوی خوشه ای صنایع پرداخته شد. روش پژوهش توصیفی تحلیلی است جامعه آماری مدیران شبکه های صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی شهرستان طارم هستند که ۳۶ نفر از آنها به روش نمونه گیری غیر احتمالی هدفمند به عنوان افرادنمونه پژوهش حاضر انتخاب شدند. سنجش روایی و پایایی با استفاده از روش های دلفی (اخذ نظر خبرگان) و آلفای کرونباخ (ضریب ۰/۷۶۵) تایید شد. جمع آوری اطلاعات با استفاده ذاز روش های کتابخانه ای و میدانی، فن پرسشگری وابزار پرسشنامه انجام گرفت. در جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از مدل swot استفاده شده است. در این راستا، شناسایی و تعیین نقاط ضعف، قوت، فرصت و تهدیدها با نظر کارشناسان و کار ارزش گذاری، تجزیه و تحلیل شاخص های مهم برای توسعه خوشه های صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی در محدوده مورد مطالعه با نظرخواهی از مسئولین به صورت پرسشنامه صورت گرفته است. نتایج نشان می دهد که بهره گیری از ظرفیت ها و قابلیت های روستاهای منطقه مورد مطالعه نیازمند اتخاذ استراتژی تهاجمی (توسعه ای) برای بهبود شرایط اقتصادی و درامدهای شرکت های صنایع تبدیلی و تکمیلی محدوده مورد مطالعه است.

کلیدواژه ها

صنایع تبدیلی و تکمیلی، توسعه صنعتی خوشه ای، شهرستان طارم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.