الگوی نظام حقوق دارائی های فکری جمهوری اسلامی ایران با رویکرد مدل سازی ساختاری تفسیری
- سال انتشار: 1397
- محل انتشار: فصلنامه مطالعات بین رشته ای دانش راهبردی، دوره: 8، شماره: 32
- کد COI اختصاصی: JR_SMSN-8-32_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 350
نویسندگان
دانشیار دانشگاه صنعتی مالک اشتر
استادیار سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
دانشیار سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران
نیروی دریایی
چکیده
نظام مالکیت فکری از مجموعهای از قوانین و رویه ها و روابطی که آن ها بین افراد (حقیقی/ حقوقی) و موسسات به وجود می آورند، ایجاد می شود. با وجود اینکه حقوق مالکیت فکری در حقوق طبیعی به رسمیت شناخته شده است، شواهد تاریخی حاکی از آن است که دولت ها چنین حقوقی را برای دستیابی به اهداف سیاسی گوناگون اعطاء می نمایند و در سال های اخیر مباحث جدی در مورد ضرورت بازسازی اساسی در محافل دانشگاهی و سیاست گذاری صورت گرفته است. بدین منظور پژوهش حاضر با هدف ارائه الگوی نظام حقوق دارائی های فکری جمهوری اسلامی ایران به رشته تحریر درآمده است و برای تعیین رابطه بین ابعاد، ترتیب اهمیت و سطح بندی آن ها از مدل سازی ساختاری تفسیری بهره گرفته شد. نتایج حاصله از پژوهش حاکی از آن است که در بین ابعاد، بعد چارچوب حقوقی و قانونی/ قوانین ومقررات و بعد سیاست گذاری و حکمرانی به عنوان ابعاد حیاتی مستقل جهت پیشرانش پیاده سازی موفق نظام واجد بیشترین قدرت نفوذ هستند.کلیدواژه ها
الگو, نظام ملی, حقوق مالکیت فکری, مدل سازی معادلات ساختاریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.