مقایسه روشهای برآورد خصوصیات هیدرولیکی خاک در شرایط غیر اشباع با استفاده از نفوذسنج دیسک مکشی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی و فن آوری
  • کد COI اختصاصی: NCOEI01_122
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان باقری

دانشجوی کارشناسی ارشد آبیاری و زهکشی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

یاسر حسینی

دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان دانشگاه محقق اردبیلی

جواد رمضانی مقدم

استادیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه محقق اردبیلی

علی رسولزاده

دانشیار دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی

چکیده

در این پژوهش چهار روش تعیین هدایت هیدرولیکی غیراشباع با استفاده از نفوذسنج مکشی ۱در مزرعهای با خاک لومی-شنی در دانشکده کشاورزی مغان مورد مقایسه قرار گرفتند. آزمایشهای گلف به وسیله دستگاه نفوذ سنج گلف مدل k۲۸۰۰ انجام گردید. برای انجام آزمایشها در روش نفوذ سنج مکشی آزمایشها در مکشهای ۵ ، ۱۰ و ۱۵ (سانتیمتر) به تعداد ۲۰ نقطه برای هر کاربری، به صورت شبکه منظم مربعی شکل با فواصل ۳×۳ متر در کاربری جنگل و مزرعه صورت گرفت و طول درشت مویینگی با استفاده از روش وایت و همکاران((۱۹۹۲، آنکنی و همکاران ۱۹۹۱) )، لگسدون و جنیز (۱۹۹۳)، و روش هیوسن و واریک((۱۹۹۵ به ترتیب برابر ۴/۱۴، ۶/۹۸، ۶/۷۶ و ۲/۰۹ (متر بر ثانیه) و طول درشت مویینگی به ترتیب برابر ۹/۷۴، ۸/۵، ۹/۵۵ و ۷/۳۹ (سانتیمتر) محاسبه گردید. نتایج آزمون فیشر نشانداد از نظر هدایت هیدرولیکی اشباع، روشهای مختلف در یک گروه قرارگرفته و تفاوت معنیداری در سطح یکدرصد با یکدیگر ندارند. همچنین از نظر طول درشت مویینگی، روشهای آنکنی و همکاران (۱۹۹۱) و لگسدون و جنیز (۱۹۹۳) دریک گروه قرار گرفتند و روشهای روش هیوسن و واریک((۱۹۹۵ و وایت و همکاران((۱۹۹۲ هر یک در گروه مجزا قرار گرفتند. نتایج نشانداد با افزایش میزان هدایت هیدرولیکی اشباع خاک روند افزایشی طول درشت مویینگی درخاک دیده شد.

کلیدواژه ها

طول درشت مویینگی، تخمین، کاربری اراضی، نفوذسنج دیسک مکشی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.